Jonas Jerebkos namn tas bort från basketplanen

Basketplanen vid Kungsmässan skulle bära stjärnan Jonas Jerebkos namn. Men det var innan han bestämde sig för att skriva på för ryska CSKA Moskva.
– Den planen kan inte heta så, det har vi bestämt efter det som hänt, säger Martin Wendelbo i Onsala Pirates.

ANNONS
|

Granne med Kungsmässan vill basketklubben Onsala Pirates bygga en fullstor basketplan. Tillsammans med Aranäs fastigheter har klubben hittat en yta där man ska kunna träna utomhus mellan maj till oktober.

Tanken var att planen skulle bära Jonas Jerebkos namn. Basketstjärnan har hjälpt till en hel del i klubben och har även bott i Onsala.

Bilder på Putin i hallen

– Kan Malmö ha en Zlatan-plan så kan vi ha en Jerebko-plan, sa Martin Wendelbo i Onsala Pirates till tidningen. Då.

Nu är tonläget ett annat. Under onsdagen stod det klart att Jerebko skrivit på för CSKA Moskva, arméns lag i Ryssland. I hemmahallen hänger massvis av bilder på Vladimir Putin.

ANNONS

Sponsorn Nocco har beslutat att avbryta allt samarbete med Jonas Jerebko efter att det blev känt.

– Det är ytterst beklagligt att han bestämt sig för att spela med CSKA Moskva. Jonas Jerebko har sådana kvaliteter att han hade kunnat välja och vraka bland alla Europas klubbar. Han hade kunnat gå in i vilket spanskt lag som helst, säger Martin Wendelbo.

Jonas Jerebkos beslut att flytta till Moskva har rört upp många känslor.
Jonas Jerebkos beslut att flytta till Moskva har rört upp många känslor. Bild: MILAD PAYAMI

Bestämde under ett möte

Onsala Pirates bestämde under ett lunchmöte på onsdagen att den nya planen inte kommer att heta något med Jerebko.

– Det stod klart med en gång, den kan inte heta något med hans namn. Det var ett enhälligt beslut. Jag tror att Jerebko har tänkt fel, jag tycker lite synd om honom. Även om det kanske inte är samma medierapportering i USA, så måste han någon gång ha gått in på svensk media för att se hur det ligger till, säger Martin Wendelbo.

Onsala Pirates kommer nu att fundera fram ett nytt namn på planen.

ANNONS