34 Göteborgskaféer hamnade på White Guide Café för 2019-2020. Fem är nykomlingar.
34 Göteborgskaféer hamnade på White Guide Café för 2019-2020. Fem är nykomlingar. Bild: Stefan Berg/ Per Wahlberg/Botaniska

Här är alla Göteborgskaféerna på White Guides nya lista

Nu har Sveriges bästa 400 kaféer, enligt White Guide, presenterats. Anonyma testare har fikat sig igenom hela landet. Och fem nya kaféer från Göteborg kvalade in på årets lista.

ANNONS
|

Nu har White Guide presenterat sin nya kaféguide för 2019 och 2020, där över 400 kaféer från norr till söder testats anonymt. Av de 400 som testats, hamnade 337 på listan, förra året var det 338 stycken. White Guide Café bedömer kvalitén av dryck, bakverk, service och stämning.

Så många kommer från Göteborg

Göteborg är en kafétät stad och det märks på listan, 34 stycken hamnade på deras nya lista. Kaféerna Flickorna på Färjenäs, Bertilssons stuga, Bar centro och Roots Café, är bara några som hamnade i år igen på den nya listan.

Men fem nya ställen från Göteborg kvalade in på årets lista. De är Botaniska Paviljongen Trädgårdscafé, Brøderi Borgskog, Jimmy & Joans New York, Mr Cake och Café Oizo.

ANNONS

Botaniska Paviljongen öppnade den första juni i år och är redan på listan till Sofie Howes förvåning och glädje. Hon är en av de två ägarna till kaféet som ligger i Botaniska Trädgården.

Sofie Howes är en av ägarna till Botaniska Paviljongen.
Sofie Howes är en av ägarna till Botaniska Paviljongen. Bild: Jessica Lundin

– Jag blev själv förvånad över att det gick så fort, men det är jätteroligt och känns hedersamt. Och vi hoppas komma med i flera år framöver, säger Sofie Howes.

Varför har ni kommit med och vad betyder det för er?

– Det är en unik miljö och vi är det enda kaféet. Vår uteservering ligger i en unik miljö med Botaniska Trädgården som kuliss.

– Vi har mycket fokus på vegetariskt, men det finns även annat. Vi jobbar med bra råvaror i säsong, och allt är hemlagat och hembakat.

För att få veta hur kaféerna klassats får man vänta till tionde oktober, då presenteras även mästarklasslistan och årets trendspaning.

LÄS MER:GP-läsarnas bästa kaféer i Västsverige

LÄS MER:Guide: Kaféerna med Göteborgs bästa frukost

Här är listan på samtliga kaféer från Göteborg som kvalificerat sig till White Guide Café 2019-20.

Alkemisten - kaffebar & kafé

Baka Stenugnsbageri

Bar Robusta

Bertilssons stuga

Berzelii Choklad

Botaniska Paviljongen Trädgårdscafé

Brogyllen

Brøderi Borgskog

Bönor & Bagels

Caféva

Bar Centro

Cum Pane

da Matteo Magasinsgatan

Doppio / by Porteño

Flickorna på Färjenäs

Kafé Frilagret

Gunnebo Kaffehus och Krog, Mölndal

Kafé Höga Nord

Jimmy & Joans New York

Johan & Nyström Avenyn

Kastello

Café Kultur

Lasse-Maja Bageri & Café, Västra Frölunda

Latteria

Kafé Magasinet

Matería

Mr Cake

Café Oizo

Portens Bageri

Roots Café

Restaurang & CaféRöda Sten

Café Santo Domingo/Dirty records

St Agnes Kafé

Viktors Kaffe

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS