Tiotal kor påkörda av tåg – flera avgångar ställdes in

Ett tiotal kor blev under söndagskvällen påkörda av ett tåg i Varbergs kommun. Olyckan ställde till det rejält på spåren. Flera tågavgångar ställdes in och fick ersättas av buss.

ANNONS
|

Olyckan inträffade mellan Varberg och Värö vid 19-tiden på söndagskvällen. Ett norrgående tåg körde då på ett tiotal kor som av oklar anledning hamnat på spåret.

– Vi stoppar trafiken i båda riktningarna, så man kommer få åka buss däremellan innan man fått ordning och sanerat på platsen, säger Denny Josefsson på Trafikverkets pressjour.

Ersättningstrafik kallades in för att ersätta de inställda Öresundstågen. Bussar söderut körde från Göteborg hela vägen ner till Helsingborg medan de norrgående tågen gick hela vägen upp till Varberg innan bussarna tog över.

Även hos SJ jobbade man på att få fram ersättningstrafik.

– Vi har tre tåg som påverkas av olyckan och mina kollegor jobbar på att ta fram ersättningstrafik, men ingenting är bekräftat än så länge, säger Christina Psarris på SJ:s pressjour vid halv nio på söndagskvällen.

ANNONS

Strax före midnatt var trafiken åter igång som vanligt och enligt Trafikverket ska det inte ha blivit några följdförseningar under måndagsmorgonen.

ANNONS