Kända från tv

I år är det 20 år sedan dokusåpan kom till Sverige. Expedition Robinson hade premiär och sedan dess har en uppsjö av dokusåpor och andra program inom genren reality-tv kommit och gått. Många är de människor som blivit kända över en natt för att sedan gå tillbaka till sina vanliga liv. Hur påverkas man egentligen som person av att delta och vad minns deltagarna i dag?

ANNONS
|

Morgan Karlsson, 43, Falkenberg, Ullared (har sänts sedan 2009):

– Nej, det skulle jag inte påstå. Det är klart att jag har haft perioder där jag tänkt hur det skulle vara att vara den gamla Morgan. Men jag är väldigt glad över att ha varit med om detta.
Patric Nilsson, 37, Varberg, Villa Medusa. Kansliråd på Utrikesdepartementet. – Jag är där för att förhoppningsvis kunna förklara så att människor förstår och försöka visa vad UD gör i krissituationer. Det finns en vits med att vi gör det vi gör, att man berättar och inte håller tillbaka information.
Frida Eriksson, 27, Varberg, Sveriges Mästerkock (2015). Hur har din medverkan i Sveriges Mästerkock påverkat dig? – Skulle jag få vara med en gång till hade jag lagt mer energi på tävlingarna och inte tänka så mycket på att inte göra bort mig. Tävlingen kom hela tiden i andra hand för att man var rädd för att klanta sig.
Joel Lindqvist, 36, Varberg,Dessertmästarna. Driver Mat & Chokladstudion i Malmö. – Ja, vi gjorde riktigt härliga julkolor med jordärtskockssmak och julpraliner med timjan, curry och gran. Fortfarande smaker som jag associerar med julen men som man inte hittar i en aladdinask direkt.

"Jag hade nog gjort annorlunda nu än då"

ANNONS