Mannen och kvinnan greps på en adress i Majorna och anhölls under natten mot torsdagen skäligen misstänkta för mord.
Mannen och kvinnan greps på en adress i Majorna och anhölls under natten mot torsdagen skäligen misstänkta för mord. Bild: Anders Abrahamsson

Två personer anhållna för mord

En man och en kvinna och sitter anhållna i Göteborg för ett misstänkt mord. Händelsen ska ha inträffat i närtid, och polisen söker nu efter en kropp.
– Vittnen har gjort iakttagelser av det som förefaller vara delar av en människokropp. Och dessa iakttagelser ledde polisen vidare till dessa två personer, säger kammaråklagare Carl-Henrik Andersson.

ANNONS
LocationGöteborg||

Åklagaren vill i övrigt inte kommentera beslutet att frihetsberöva de två personerna, som enligt uppgift är en man och en kvinna.

– I nuläget är de skäligen misstänkta, alltså den lägre misstankegraden, säger Carl-Henrik Andersson.

När, var eller hur det möjliga mordet ska ha begåtts är väldigt oklart. Kroppen som sådan har inte påträffats.

Enligt uppgifter till GP handlar det om ett brott som skett i närtid. Alltså rör det sig inte om ett genombrott i någon tidigare och äldre utredning.

Greps i Majorna

Polisens arbete ska ha utgått från norra Angered, där vittnen såg kroppsdelen i anslutning till en bil.

ANNONS

I samband med att vittnet, som lär ha tagit bilder av kroppsdelen, lämnade platsen för att ringa polisen så försvann fordonet.

När GP är på plats i det lummiga radhusområdet under torsdagskvällen berättar flera grannar att polisen tidigare under eftermiddagen var och knackade på hos dem.

– De ville veta om vi hade sett något ovanligt, till exempel bilar som normalt inte åker här, säger en boende i området.

Kroppsdelen som ska ha fotograferats observerades i en bil i anslutning till ett radhusområde i Angered. Innan polisen anlände försvann bilen från platsen. Fordonet anträffades senare tomt i ett område i Majorna.
Kroppsdelen som ska ha fotograferats observerades i en bil i anslutning till ett radhusområde i Angered. Innan polisen anlände försvann bilen från platsen. Fordonet anträffades senare tomt i ett område i Majorna. Bild: Anders Abrahamsson

Många i området känner stort obehag av det som har hänt.

– Polisen berättade inga detaljer, de ville bara veta om vi hade sett något, men jag kan inte komma på något särskilt, och jag vet inte mer än det jag läst i GP, säger en kvinna.

Bilen som kroppsdelen ska ha fotograferats i spårades senare till en adress i Majorna, där paret också greps natten mellan onsdag och torsdag. När bilen anträffades fanns det inga kroppsdelar i den.

Enligt vad GP erfar är de båda anhållna en man och en kvinna i medelåldern.

– Som det ser ut i utredningen finns det inga kopplingar här till gängkriminalitet eller grov organiserad brottslighet, säger kammaråklagare Carl-Henrik Andersson.

Misstänkt förhördes under torsdagen

I området där mannen och kvinnan greps vittnar flera boende om polisens insats i området.

ANNONS

– Men vi bor i en storstad och därför reagerade jag inte direkt på att polisen var här och det vet jag fortfarande inte, säger en man som bor i området i Majorna där gripandena skedde.

Advokat Kent-Olof Stigh har förordnats som offentlig försvarare för den misstänkta mannen. Advokaten berättar att det under torsdagen hölls förhör med hans klient.

– Jag kan inte säga något om vad som framkommit i förhör, men jag kan bekräfta att det har hållits förhör idag. Det enda jag kan säga är att han förnekar brott, säger Kent-Olof Stigh.

Även den misstänkta kvinnan förnekar brott. – Min klient förnekar brott. I övrigt vill jag inte uttala mig mer just nu, säger kvinnans advokat Anna Rösman.

ANNONS