Manifestation för fiskar i Nordstan

Under lördagen manifesterade djurrättsorganisationen Göteborg Fish Save för fiskar utanför Feskarbrödernas fiskaffär i Nordstan. Organisationen är en del av det globala nätverket The Save Movement.

ANNONS
|

På lördagen arrangerade organisationen Göteborg Fish Save sin sista manifestation för årtiondet, som ägde rum utanför fiskaffären Feskarbröderna i Nordstan.

Många mellandagshoppare passerade de fem personerna från organisationen som alla höll upp varsitt plakat med bilder på fiskar och tillhörande texter. Några stannade för att titta och andra för att ställa frågor.

Organisationen är en del av The Save Movement, som är ett globalt nätverk för djurrättsorganisationer som bland annat förespråkar veganism och vars mål är att "stoppa dödandet och utnyttjandet av djur".

Gick lugnt till

Göteborg Fish Save avböjde att kommentera manifestationen och hänvisar till GP:s tidigare granskning av militanta djurrättsorganisationer som anledning.

ANNONS

LÄS MER: Terrorn mot bönderna – GP granskar militanta djurrättsaktivister.

Lördagens manifestation, som pågick mellan 11-13, gick lugnt till enligt de poliser som befann sig på platsen.

– Det har varit helt lugnt här, säger en av poliserna.

Nils Zandhers, 90, en av de förbipasserande, har arbetat som lärare en stor del av livet och upplevde manifestationen som en väckarklocka.

– För första gången i mitt 90-åriga liv får jag höra att fisken faktiskt mår dåligt av att bli fångad, säger han.

Han menar att det är skrämmande att ämnet inte uppmärksammas mer.

– Det här är en upplysningskampanj, säger han.

GP har sökt Feskebröderna för en kommentar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS