Bombskyddet larmades till Andra långgatan

Polisen spärrade under onsdagsnatten av Andra långgatan. Nationella bombskyddet har kontrollerat en lokal, med misstanken att någon försökt anlägga en brand.
– Det kunde ha blivit stor förödelse, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Vid 03-tiden blev en polispatrull stoppad av allmänheten när de patrullerade området kring Andra långgatan.

– Patrullen blev stoppad av några personer som gjort iakttagelser som gör att man kan misstänka att någon försökt anlägga en brand i den här lokalen, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson.

Vad är det för iakttagelser?

– Jag kan inte gå in på vad det är för iakttagelser, för nu gäller förundersökningssekretess. Men det är i alla fall tydliga tecken på att någon försökt anlägga en brand.

Har någon avbrutit ett sådant försök?

– Olika omständigheter gör i alla fall att det inte börjar brinna, vilket är otroligt tur eftersom det finns boende i området och det kunde ha blivit stor förödelse annars.

ANNONS

Gatan spärrades av

En förundersökning rubricerad som försök till mordbrand har inletts.

Delar av Andra långgatan spärrades av under den tidiga onsdagsmorgonen. Det nationella bombskyddet kallades också till platsen för att kontrollera lokalen.

– Det som händer just nu är att en teknisk undersökning genomförs, säger Caroline Karlsson under onsdagsmorgonen.

Vid 9-tiden finns poliser kvar på platsen.

– Avspärrningarna är delvis kvar – man har inte släppt på biltrafik, men man kan gå genom området till fots.

I nuläget ingen känd hotbild

På onsdagsmorgonen berättar ett vittne på plats för GP att någon kastade in något i lokalen. Samtidigt syns glassplitter intill en krossad ruta.

– Det finns ett antal saker som tagits i beslag. Vi har även gått igenom filmer; det finns mycket filmmaterial att gå igenom, både från platsen och andra delar av området, säger Caroline Karlsson.

Har det funnits någon hotbild?

– Det är inget som har framkommit hittills, att det ska ha gjort det. Men vi är i inledningen av förundersökningen och får se vad som framkommer.

Det är i nuläget oklart hur stora skador lokalen fått.

– Det ska inte ha funnits några personer i lokalen. Inga personer är skadade.

GP har varit i kontakt med ägaren till verksamheten som finns i lokalen. Ägaren vill i nuläget inte kommentera händelsen.

ANNONS

Koppling till Kortedala utreds

Under natten utbröt även en brand i en restaurang i Kortedala som misstänks vara anlagd. Polisen utreder en koppling mellan händelserna.

– Vi tittar på en koppling men på grund av förundersökningssekretessen kan jag inte gå in på vad vi kommit fram till i undersökningen, säger Caroline Karlsson.

ANNONS