Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jesper Hussfelt. Bild: Anders Ylander
Jesper Hussfelt. Bild: Anders Ylander

Lättnad hos "spelaragentens" offer

Bland offren för Håcan Bodelinds brottslighet är lättnaden stor efter måndagens häktning.
– Å, så skönt. Han har kört alla tricks han har kunnat, och lyckats komma undan med det i så många år, säger Jesper Hussfelt.

LÄS MER: TV4-profilen i rätten om de försvunna pengarna

Den välkände tv-kommentatorn träffade "spelaragenten" Håcan Bodelind under ett golfevent i Mölndal 2016. Därefter förde han över 380 000 kronor till mannen som presenterade sig som investeringsmäklare. Pengarna var Hussfelts flickväns besparingar, och de har aldrig synts till därefter.

– Jag var helt oförberedd på att det fanns såna här människor, säger Jesper Hussfelt, som hävdar att det finns ett betydande mörkertal vad gäller anmälningarna.

– Jag har fått reda på att folk har blivit avlurade betydligt större belopp än de åtta miljoner som domen omfattar. Nu är jag väldigt spänd på hur intensivt myndigheterna jobbar på att hitta pengarna, säger Hussfelt.

LÄS MER: Byggde förtroende – fick loss miljoner

En annan som drabbats är Carl Bergström. Han såg Håcan Bodelind som en god vän och förde under en följd av år över flera miljoner kronor till honom för att investeras. I tingsrättens dom fälldes Bodelind för grov förskingring av 600 000 kronor av dessa.

I Bodelinds konkursbouppteckning anges hans skuld till Carl Bergström till ytterligare 4,6 miljoner kronor.

Efter måndagens häktningsbeslut är Bergström lättad:

– Med alla turer som varit, blir det nu svårt för honom att prata sig ut.

Samtidigt finns en besvikelse hos Carl Bergström över att polisutredningen inte gått djupare in i Bodelinds transaktioner.

– Polisen har kommit fram till att han konsumerat 100 procent. Men det vi har fått se är en snap-shot av hans ekonomi. Det finns ingen heltäckande bild av pengaflödena, ingen komplett redovisning av alla hans konton, säger Carl Bergström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här!