Fler män attackerade synagogan i Göteborg med brandbomber i början på december. Bild: Anders Ylander
Fler män attackerade synagogan i Göteborg med brandbomber i början på december. Bild: Anders Ylander Bild: Anders Ylander

Ytterligare begärd häktad i synagoge-attacken

Åklagaren Stina Lundqvist begärde under fredagen en 18-årig man häktad som misstänkt för grov mordbrand i samband med attacken mot synagogan.

ANNONS
|

Häktningsförhandlingarna kommer att äga rum under lördagsförmiddagen.

Polisassisten Emma Lindberg bekräftar att en 18-åring är misstänkt för grov mordbrand, och att han är en ny misstänkt i samband med brandattacken mot synagogan i Göteborg den 9 december.

I övrigt är polisen förtegna kring fallet.

– Det sitter en misstänkt person häktad sedan tidigare och han omhäktades på fredagen, säger Emma Lindberg.

21-åring omhäktad

Den omhäktade misstänkte mannen är den 21-åring, som greps dagarna efter tillsammans med två unga andra män, som senare släpptes.

LÄS OCKSÅ: Attack mot synagoga kopplas till Trump

Det var lördagen den 9 december som en grupp personer slängde in brinnande föremål på gården vid synagogan. I ett församlingshus intill pågick en ungdomsfest, bränderna dämpades dock av ett kraftigt regn.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Misstänkta motivet: "Ute efter att kränka en folkgrupp"

Åklagaren vill ha restriktioner

Den nu anhållne 18-åringen är likt tidigare misstänkta i faller medborgare i länder från Mellanöstern, och har har bott på en c/o-adress i en av Göteborgs förorter.

Åklagaren begär i sin häktningsframställan att det finns risk att den misstänkte tonåringen avviker och försöker undanröja bevis om han försätts på fri fot. Åklagaren begär också att han ska beläggas med restriktioner.

ANNONS