Volvopersonal drabbad av indragen spårvagnstrafik

Sedan hållplatsen vid Gropegårdsgatan stängts hänvisas resenärer till Eketrägatan eller Rambergsvallen. Arbetet med den nya Hisingsbron innebär ökad restid och extra stopp på vägen för många Volvoarbetare.

ANNONS
|

Bart Geraats slår sig ner på bänken i busskuren vid Rambergsvallens hållplats. Han arbetar med HR på Volvo, och säger att det tagit ett tag att vänja sig vid den nya resvägen.

– Det innebär lite extra arbete. Bussarna går mer sällan, säger han.

Det är framför allt kommunikationen som har fungerat dåligt, tycker Bart Geraats.

– Det borde ha funnits mer information om de olika hållplatserna. Nu gick en buss precis, och jag vet inte när nästa kommer, säger han.

Vältrafikerad hållplats

Strax före 17, när GP är på plats vid Rambergsvallen, går ersättningsbussarna med bara några minuters mellanrum. Hållplatsen fylls snabbt, de flesta av bussarna släpper på mellan fem och tio personer. Några av bussarna är välfyllda redan när de kommer till hållplatsen, andra har gott om plats för nya resenärer.

ANNONS

LÄS MER: Stort missnöje med Västtrafik på Hisingen

Alexandra Barbato väntar på nästa ersättningsbuss in mot centrum. Hon har precis flyttat från Hisingen till en lägenhet vid Nordstan, och går numera till Rambergsvallen i stället för Eketrägatan. Hon tycker att bussarna går ofta, och att de flesta av kollegorna på Volvo verkar tycka att kommunikationerna fungerar bra.

– Vi var lite oroliga innan, att det skulle påverka oss mycket. Men nu går det bra. Jag tror att fler skulle vara irriterade om bussarna gick mer sällan.

Extra byte till och från jobbet

För Kajsa Sjögren innebär ombyggnationen ett extra byte på resvägen mellan hemmet och Volvo.

– Jag tappar kanske 10-15 minuter, enkel väg. Jag hörde att de inte hade behövt göra den här omläggningen, så det är ju lite irriterande, säger hon.

Informationen om trafikläget har fungerat bra, med något undantag, tycker Kajsa Sjögren.

– Det var egentligen bara när de drog in Gropegårdsgatan som jag upptäckte det samma dag, när jag sökte på resvägen till jobbet, säger hon.

Många missnöjda med avstängd hållplats

Flera av resenärerna GP pratar med är kritiska mot att hållplatsen vid Gropegårdsgatan, precis utanför Volvo, dragits in. Peter Fahlén som numera går till Rambergsvallen har skickat ett mail till Västtrafik för att fråga varför hållplatsen inte används.

ANNONS

– De svarade att den inte duger för så tung trafik. Men vad är då hållplatsen byggd för? frågar sig Peter Fahlén.

Han har inte skrivit tillbaka till Västtrafik. Snart rullar vagnarna igen, och trots några frågetecken fungerar resan mellan hemmet och jobbet oftast bra, tycker Peter Fahlén.

– Man går lite fler steg. Det är väl bra, säger han.

ANNONS