Vattenläcka stoppar spårvagnstrafiken genom Majorna

En läckande vattenledning på Bangatan orsakade ett hål i marken vid ett spår. Västtrafik stoppade därför spårvagnstrafiken genom området på tisdagsförmiddagen – ett stopp som varade större delen av dagen.

ANNONS
|

Den läckande vattenledningen vid Stigberget har ställt till det för spårvagnstrafiken i området.

– Det har gått sönder något rör så marken har öppnat upp sig alldeles vid spåret, säger Edvin Skoglund på Västrafiks störningsjour.

Av säkerhetsskäl stoppades spårvagnstrafiken i området. På Linje 1 och 11 blev det stopp från Stigbergstorget mot Tynnered/Saltholmen. Buss ersätter mellan Stigbergstorget och Mariaplan.

”Ett ganska rejält hål”

Det var länge osäkert när vagnarna kunde väntas gå igen.

– Det beror på hur snabbt de lagar hålet i marken. Det är ett ganska rejält hål, sade Edvin Skoglund.

Prognosen är att spårvagnarna ska kunna rulla förbi platsen igen vid 17.30 på tisdagseftermiddagen. Fram tills dess fortsätter ersättningsbussar att gå på sträckan.

ANNONS

Akut vattenläcka uppstod

Det var en akut vattenläcka som uppstod på morgonen på Bangatan. Vattnet stängdes av på Bangatan, Amiralitetsgatan och Djurgårdsgatan.

– Det är en ledning från 1965 som har sprungit läck och det är ganska många som berörs, sade Roger Andersson, enhetschef på Kretslopp och vatten, Göteborgs stad.

Han berättade att det fanns personal på plats för att åtgärda läckan. Under tiden fanns vatten att hämta vid en station på Bangatan 24.

– Vi jobbar febrilt för att åtgärda det så fort som möjligt, säger Roger Andersson.

Släppte på vattnet i ledningarna

Det tog några timmar men vid 13.00 kunde man börja släppa på vatten i ledningarna igen.

– Nu är det i drift, så de allra flesta hushållen har vattnet tillbaka, säger Roger Andersson strax efter klockan 14.

En del efterarbete krävs dock och strax före klockan 18 kunde spårvagnstrafiken släppas på igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS