Vattenläcka på Coop på Odinsgatan i Göteborg

Coop på Odinsgatan öppnade inte som vanligt på onsdagsmorgonen. Orsaken är att vatten har läckt in genom taket.

ANNONS
|

De kunder som hade tänkt att besöka Coop på Odinsgatan på onsdagsmorgonen möttes av stängda dörrar och en skylt. Butiken håller stängt på grund av en vattenläcka.

– Det är vatten som har läckt in genom taket och runnit ner på golvet. Inga varor är drabbade. Just nu är fastighetsägaren där och slamsuger, säger Marcus Björling, pressekreterare på Coop Sverige.

När kan ni öppna igen?

– Så snart som möjligt. Det tar nog inte allt för lång tid. Åtminstone i dag.

Exakt vad som har hänt är än så länge oklart.

– Det kommer in vatten i bjälklagret ner i butiken. Mer vet jag faktiskt inte. Jag är på väg dit nu, säger Bengt Grewe, på fastighetsägaren Skandrenting förvaltning.

ANNONS

Även Nordic Wellnes, på våningen ovanför Coop, möttes av vatten på golvet på morgonen. De håller dock öppet som vanligt.

Vid klockan 10 på förmiddagen meddelar Bengt Grewe att läckan ännu inte är helt åtgärdad.

– Med viss tvekan kan vi säga att det varit ett stopp i en avloppsledning. Det har minskat nu, men droppar fortfarande och kommer nog göra det ett bra tag. Kanske något dygn.

Vid klockan 14 kom en ny uppdatering.

– Vi kan med stor säkerhet säga att trolig orsak är ett stopp i en avloppsledning. Stoppet är hävt. Nu pågår efterarbete. Med det är ganska stora bjälklag som är nedtyngda med vatten så det droppar fortfarande, men det tillförs inget nytt vatten, säger Bengt Grewe.

När kan Coopbutiken öppna igen?

– De kommer att öppna under eftermiddagen.

Marcus Björling på Coop berättar på eftermiddagen att vattnet nu är borta, butiken städad och förstörda takplattor avlägsnade. Ett mindre antal varor som förstördes har plockats bort.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS