Våldtäktsdömda krogprofilerna nekas prövning

Festfixaren Bardiya Pajouhi och krögaren Navid Atlassi dömdes för de uppmärksammade krogvåldtäkterna i Göteborg. I efterhand hävdade Navid Atlassis advokat rättegångsfel och överklagade domen. Men ärendet nekas prövning i Högsta domstolen.

ANNONS
|

Tidigare i år dömde hovrätten festfixaren Bardiya Pajouhi till nio års fängelse för sex våldtäkter, varav två grova, samtför sexuellt tvång och kränkande fotografering.

Krögaren Navid Atlassi fick sex års fängelse för två grova våldtäkter. Han har tidigare ägt bland annat restaurangerna El Corazon och La Gondola på Kungsportsavenyn.

Domen överklagadesav Bardiya Pajouhi i maj, då hans advokat hävdade att Hovrättens dom och beslut var felaktiga.

Även Navid Atlassi överklagade genom sin advokat.

För GP har Atlassis advokat Allan Stutzinskytidigare berättat att han ansåg att "rättegångsfel" hade begåtts.

– Man har inte prövat frågan om hjälplöst tillstånd, de säger att de anser att det finns hjälplöst tillstånd men de har inte prövat innehållet i det, sa han då.

ANNONS

LÄS MER:Bardiya Pajouhi och Navid Atlassi dömdes för krogvåldtäkterna - överklagar

Nekas prövning

BådeBardiya Pajouhi och Navid Atlassi har från start nekat till alla anklagelser. De två grova våldtäkterna påstod de handlade om "en härlig utekväll som slutat i ett överraskande positivt gruppsex".

– Det är tråkigt och på riktigt allvar helt fel. Vi ska göra ett försök att få prövningstillstånd i Högsta Domstolen. Det finns flera frågeställningar att skjuta in sig på. Min klient kommer aldrig att ge sig i det här målet, sa Bardiya Pajouhis advokat Björn Hurtig efter domen.

Nu har krögarnas dom slagits fast - de nekas prövning i Högsta domstolen, det framgår iett slutligt besked i Högsta domstolen.

"Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd. Hovrättens avgörande står därmed fast", står det i beslutet, vilket GT var först att rapportera om.

Vidare i beslutet framgår det att det inte har framkommit något skäl att meddela prövningstillstånd.

ANNONS