Ungdomar övermannade 15-åringen

De ungdomar som höll fast den misstänkte 15-åringen på HVB-hemmet i Mölndal får nu beröm av polisen. - Det var ett rådigt ingripande, säger presstalesmannen Christer Fuxborg.

ANNONS
|

Efter att den 15-årige pojke som nu misstänks delat ut dödande knivhugg mot Alexandra Mezher, 22, övermannades han av flera ungdomar vid HVB-hemmet för ensamkommande flyktingbarn.

- När vi kom platsen var den misstänkte fasthållen av två ungdomar. Det var helt klart ett rådigt ingripande, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i region väst.

I massmedia har det förekommit uppgifter om att den knivbeväpnade 15-åringen försökt attackera flera personer på hemmet.

- Det är inget jag känner till. Men det är hur som helst inga fler personer som skadats, säger Fuxborg.

Den misstänkte 15-åringen kommer att förhöras igen under tisdagseftermiddagen. Med sig har han då sitt juridiska ombud, advokat Niklas Unger.

ANNONS

- Vad jag känner till har 15-åringen inte uppgivit något motiv för knivattacken. Vi arbetar med olika hypoteser, uppger Fuxborg.

Den tekniska undersökningen på HVB-hemmet är fortfarande inte avslutad, rapporterar polisen vid 14.30 på tisdagen.

På onsdag eftermiddag kommer kammaråklagare Linda Wiking att besluta om hon ska lämna in en häktningsbegäran mot 15-åringen.

ANNONS