Ung man skjuten i Länsmansgården

En ung man i övre tonåren har skjutits med flera skott, utomhus i Länsmansgården i Göteborg. Mannen har förts till sjukhus.
– Enligt senaste rapporterna är prognoserna goda, säger Lars Tegelfeldt på polisens krimjour.

ANNONS
|

Larmet om skottlossningen kom in till polisen strax efter klockan 17 under söndagen. En ung man i övre tonåren hade då blivit skjuten på torget i Länsmansgården i nordvästra Göteborg.

– Det var folk som var på plats som ringde in, det var utomhus och många i området. Så det finns många vittnen, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

En misstänkt gärningsman ska ha försvunnit från platsen till fots.

– Det är en okänd gärningsman som kom fram och sköt mannen och sedan försvann från platsen direkt, säger Jens Christensen.

På måndagsmorgonen uppger polisen att gärningsmannen fortfarande inte har gripits.

ANNONS

Sköts med flera skott

En polisinsats pågick länge på platsen och polisen kommer fortsätta jobba med att bland annat höra vittnen under måndagen.

Den skadade mannen fördes till sjukhus. Enligt polisen är hans skador inte livshotande. Han ska dock ha blivit beskjuten med flera skott.

Under sommaren har det generellt varit förhållandevis lugnt i Biskopsgården och Länsmansgården, stadsdelar där det annars med jämna mellanrum blossat upp gängkonflikter.

Skott även i juli

Senaste skottlossningen i området, som skedde på Väderilsgatan, härrör visserligen från så sent som 11 juli, då en man i 20-årsåldern besköts utanför en matbutik. Han träffades dock inte.

Men i övrigt finns det bara en skjutning registrerad i stadsdelen under 2018.

En poliskälla säger till GP att söndagens skottlossning möjligen har att göra med konflikten mellan två falanger i området, men att det samtidigt är lika troligt att den har sin grund i osämja mellan individer.

"Man blir orolig"

Jan Berggren bor i området och var på väg ut med sin hund när han hörde om skottlossningen.

– Det är klart man blir orolig. När man går ut med sin hund tar man alltid med sig sin mobiltelefon så att man kan ringa om man ser någonting eller blir hotad eller så, säger han till GP:s reporter på plats.

ANNONS

Händelsen rubriceras som försök till mord. Ingen person har gripits.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS