En tvåårig pojke ramlade ut från ett fönster på tredje våningen i Länsmansgården under onsdagen. Tillståndet uppges vara livshotande.
En tvåårig pojke ramlade ut från ett fönster på tredje våningen i Länsmansgården under onsdagen. Tillståndet uppges vara livshotande. Bild: Sanna Tedeborg

Tvåårig pojke har ramlat från tredje våningen

En tvåårig pojke har ramlat ut genom ett öppet fönster från tredje våningen. Han vårdas på sjukhus med livshotande skador.

ANNONS

Pojken ska ha fallit från tredje våningen i ett lägenhetshus i Länsmansgården. Olyckan inträffade vid 11.30-tiden på onsdagen.

– Han har ramlat från ganska hög höjd. Det kan röra sig om en del inre skador som vi inte känner till, säger Tomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

På fredagen vårdades pojken fortfarande på sjukhus med livshotande skador, enligt Sahlgrenskas pressjour.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt vållande till kroppsskada, men ingen är i nuläget misstänkt för brott.

– För att kunna utreda vad som hänt måste vi inleda en förundersökning, säger Thomas Fuxborg.

Polisen spärrade av både i och utanför lägenhetsbyggnaden. När GP var på plats befann sig flera poliser i den aktuella bostaden.

ANNONS

Grannen slog larm

Grannen Ahmed bor på bottenplan och berättar att han hörde ett duns. När han kom ut såg han det lilla barnet ligga på marken – och larmade direkt.

Ahmed berättar att han själv har barn i samma ålder och är tagen av händelsen:

– Jag hoppas bara att allting går bra. Jag vet inte alls hur det har gått för barnet.

Han höll på att flyttstäda och bära ut möbler när det hela inträffade.

– Tänk om jag bara hade lagt madrassen nedanför där pojken ramlade. Men hur skulle jag veta? säger han och tar sig för pannan.

ANNONS