Två spårvagnar indragna – trasig räls bakom trafikkaos

Spårvagnarna på linje 4 och linje 7 får inte köra via Brunnsparken för tillfället. Orsaken är ett rälsbrott på Norra Hamngatan, som i torsdagens rusningstrafik ledde trängsel och köbildningar i kollektivtrafiken.

ANNONS
|

GP skrev på onsdagen om att en trasig räls på Norra Hamngatan måste akutlagas, vilket påverkar kollektivtrafiken.

På torsdagen var spårvagnar på linje 4 och 7 indragna i Brunnsparken.

– Det är rälsbrottet som medför trafikförändringar för att inte belasta Brunnsparken, där alla bussar just nu måste köra via samma läge, säger Sofia vid Västtrafiks störningsjour.

Linje 4 och 7 leds i stället om via Skånegatan till Korsvägen.

Det finns ingen prognos för hur länge omläggningen kommer pågå, men enligt tidigare uppgift till GP beräknas reparationsarbetet att hålla på till måndag.

– Men vi har extra informatörer ute, både i Brunnsparken och Centralstationen. Resenärerna får gärna fråga dem. Dessutom ska all information ligga i appen, så om man söker sin resa så kommer det upp, säger Sofia vid Västtrafik.

ANNONS

LÄS MER:Rälsbrott stör trafiken – skulle bytas ut till sommaren

LÄS MER:Rälsbrott stör spårvagnstrafiken – i flera dagar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS