Två män gripna efter förföljande i Frölunda

Under natten eskalerade en vanlig rutinkontroll till en kortare biljakt genom Frölunda. Polisen lyckades till slut få tag på två män efter ytterligare en jakt till fots, men initialt omhändertogs bara föraren. Senare under natten greps dock båda männen, efter att ytterligare brottsmisstankar tillkommit.

ANNONS
|

Det var runt klockan 01.20, natten mot tisdag, som en polispatrull i Frölunda valde att genomföra en rutinkontroll av ett fordon. Det skulle dock visa sig att fordonets förare hade andra planer, berättar polisregion Västs vakthavande befäl Morten Gunneng.

– Vi har haft ett kort förföljande i Frölunda. Där fick vi stopp på ett fordon, med två individer i, och har medfört föraren, sade Gunneng .

Enligt befälet ska själva biljakten ha varit över inom någon minut, och det slutade inte heller i någon krasch. I stället ska bägge ha valt att försöka fly till fots, något polisen lyckades avvärja.

ANNONS

– De slängde bilen och sprang, så det blev även en kort språngmarsch. De kom dock inte så långt. Föraren är misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik, berättade Gunneng runt klockan 01.40.

Inga brottsmisstankar riktades initialt mot bilens passagerare, trots att även han valde att fly.

Båda greps

Strax efter klockan 03 meddelar Morten Gunneng att polisen senare beslutade att gripa bägge inblandade, efter att nya uppgifter tillkommit.

– I efterhand visade det sig att fordonet de färdades i var tillgripet. Då valde vi att gripa både föraren och passageraren, säger Morten Gunneng.

Varför detta inte uppdagades vid stoppet berodde på att bilen i fråga anmäldes stulen ungefär samtidigt som biljakten.

– Exakt när bilen stals vet jag inte, men ägaren hade i vilket fall inte upptäckt det förrän då, säger Gunneng.

Föraren, som tidigare bara var omhändertagen för drogpåverkan, greps alltså tillsammans med passageraren, en man i 60-årsåldern. Bägge misstänks nu för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS