Två greps för skjutning i Tynnered

Polisen har under fredagskvällen gripit två män i 25-årsåldern för synnerligen grov misshandel. De anhölls för inblandning i skjutningen i Tynnered i torsdags, då en man skottskadades i benet. Senare under dagen meddelade kammaråklagare Stina Lundqvist att den ene gripne har släppts medan den andre är fortsatt anhållen.

ANNONS
|

De båda männen, som är i 25-årsåldern, är sedan tidigare kända av polisen.

Bakgrunden till våldsbrottet ska röra sig om "osämja" mellan två olika grupperingar, en huvudsakligen från området kring Förlunda torg och en huvudsakligen från området kring Tynnered.

– Männen som är anhållna och personen som blev skjuten är relaterade till osämja mellan olika grupperingar, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Sköts i Tynnered

Männen anhölls för synnerligen grov misshandel och förhördes under lördagen av åklagare. Vid tvåtiden på lördagen meddelade kammaråklagare Stina Lundqvist att en av männen släppts.

– Vi tyckte inte att bevisningen var sådan att vi kunde hålla kvar honom. Men han är fortfarande misstänkt, sägerStina Lundqvist.

ANNONS

Den andra mannenär fortsatt anhållen försynnerligen grov misshandel.

– Bevisningen mot den mannen är större i nuläget,säger Stina Lundqvist.

Det var vid 22-tiden under torsdagskvällen som en man, som är mellan 20 och 30 år, blev skjuten vid Bergkristallparken i Tynnered i Göteborg.

Två misstänkta gärningsmän sågs hoppa in i en personbil och lämna platsen efter skottlossningen.

Polisen jagade därefter de två männen och uppgav att de var intresserade av en svart Volvo V40 som setts i samband med händelsen.

Skjuten tidigare misstänkt för inblandning i dubbelmord

Mannen som blev skjuten träffades i benet och fördes till sjukhus. Hans tillstånd var på fredagsmorgonen stabilt.

Den skjuten mannen är även han känd av polisen sedan tidigare. Han har suttit anhållen för inblandning i dubbelmordet på två unga bröder i Tynnered förra hösten, men släpptes i brist på bevis.

– Han var anhållen misstänkt för inblandning i det fallet. Vad han var misstänkt för är inget som jag kommenterar i nuläget, säger förundersökningsledare Tord Haraldsson.

Dubbelmordet på de två unga bröderna sågs i sin tur som en del av en gängkonflikt som hittills kostat sex människor livet.

Samarbetar inte

Enligt polisen var den skjuten mannen inte samarbetsvillig under fredagen då han förhördes, vilket försvårar utredningen, menade polisen.

ANNONS

– Det finns olika anledningar till varför man inte vill tala med polis. Det kan vara att man är rädd inför framtida hot eller att man tror att man ska sköta det här själva, sade Christer Fuxborg,presstalesperson vid polisen i region Väst till GP då.

ANNONS