Två cyklister döda i trafikolyckor i Västsverige

Två cyklister har dött i trafikolyckor under onsdagen. En av dem efter att ha blivit påkörd av en lastbil i Göteborg, den andre efter att ha krockat med en bil i Mariestad.

ANNONS
|

På onsdagsmorgonen, vid 07.45, blev encyklist påkörd av en lastbil i Lundby på Hisingen.Personen fördes till sjukhus, och senare under onsdagen kunde polis meddela att mannen dött. Anhöriga är underrättade.

Olyckan inträffade i Backadalens industriområde i höjd med Ingo-tappen.

Lastbilsföraren ska ha klarat sig utan skador.

– Inga fysiska men han var chockad, som jag förstod det, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen Västra Götaland.

Exakt hur olyckan gått till är inte känt i nuläget.

Senare under dagen inträffade ännu en allvarlig olycka där en cyklist var inblandad

Vid 10.45 larmades polisen om den andra olyckan som skett påGöteborgsvägen i Mariestad. Där hade en bilist ochencyklist krockat, och den senarefördes med ambulans till sjukhus. Enligt Mariestadstidningen rör det sig om en äldre man som förts till sjukhus medallvarliga skallskador.Något senare under dagen kan GT rapportera att mannen dött av sina skador. Hans anhöriga är underrättade.

ANNONS

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik ochtagit bilen i beslag för en trafikteknisk undersökning.

ANNONS