Maria Nåfors och kollegan Lisa Mattsson står båda utan jobb när TV 4 Göteborg lägger ner.
Maria Nåfors och kollegan Lisa Mattsson står båda utan jobb när TV 4 Göteborg lägger ner.

TV 4 lämnar in - även sina kläder

ANNONS
|

Torsdagen var sista arbetsdagen för majoriteten av personalen på TV4 i Göteborg. Femton fastanställda journalister och ytterligare en räcka vikarier går nu ut i en oviss framtid. Konkurrensen om de få massmediajobben i Västsverige är stenhård.

Bara fem riksreportrar blir kvar på redaktionen vid Kungstorget i centrala stan.

Med så få anställda i farten finns inget behov av profilkläder för att medarbetarna ska se tilltalande ut i rutan. Därför skänkte på torsdagen TV 4 Göteborg bort all programledarutstyrsel till Emmaus Björkås anläggning på Ångpannegatan på Hisingen.

- En stor del av kläderna är oanvända eller nästan nya. Vi hann få vårgarderoben veckan innan nedläggningsbeslutet kom, säger Maria Nåfors, före detta programledare.

ANNONS

På torsdagsförmiddagen baxade hon och kollegan och videoreporter Lisa Mattsson in flera lådor och säckar med kavajer, klänningar, skjortor, blusar och toppar till Emmaus.

Maria Nåfors står utan jobb på måndag.

- Jag har tre månaders uppsägningslön. Jag ska koppla av i sommar och sedan gå till arbetsförmedlingen. Men det är klart att det blir tufft att få ett nytt jobb i branschen och inte blir det bättre när ni på GP varslar, säger hon.

Lisa Mattsson har varit vikarie på TV4 Göteborg sedan i höstas. Som icke fastanställd får hon ingen uppsägningslön alls.

- Har jobbat som timvikarie men det har blivit många inhopp. Jag har lärt mig mycket som jag hoppas få användning för i framtiden. Att få ett nytt jobb i Göteborg tror jag inte på. Det blir nog att flytta till Stockholm, säger hon.

Närmast väntar ett sommarvikariat i några veckor för Lisa Mattsson.

Sammanlagt försvinner 140 jobb när TV4 lägger ned lokalstationerna runt om i landet.

ANNONS