Tropik och regnskog mitt i centrala stan

Efter att ha byggt om sedan i november invigs idag regnskogen på Universeum. In flyttar båda nya gäster, men även gamla bekanta som tocutukanerna Big George och Georgina.

ANNONS
|

Idag nyinvigs Regnskogen på Universeum i Göteborg. Bygget har pågått sedan i november, med ett projekt som är Universeumets största satsning någonsin.

– En regnskog är inte bara det man upplever på marken. Med det nya trädet kan vi illustrera livet i regnskogen från trädtopparna via mellanskiktet ner till marken. Dessutom kommer det vara en kittlande upplevelse att få klättra så högt upp och gå på svajande hängbroar, berättar Jan Westin, vetenskaplig ledare, zoolog och initiativtagare till Universeum.

För att få en så autentisk regnskog som möjligt åkte Jan Westin och hans kollegor till en plantskola i Costa Rica. Där valde man ut blommor, växter och träd. Totalt har 1642 plantor fraktats med båt till hamnen i Göteborg.

ANNONS

Under premiärdagen gör trumpetfåglarna comeback i regnskogen. Även tocotukanerna Big George och Georgina flyttar in igen.

De tre aparterna, vitörad silkesapa, Goeldisapa och tvåfärgad tamarin, kommer åter att bjuda Universeums besökare på charmig underhållning. Både Goeldisapa och tvåfärgad tamarin är starkt hotade och aporna på Universeum ingår i bevarandeprojekt för att rädda arterna.

ANNONS