Plötsligt händer det... nu har det hänt Glenn Hysén.
Plötsligt händer det... nu har det hänt Glenn Hysén.

Trisslott kan ge Glenn Hysén miljoner

ANNONS
|

Den osannolika historien om den gamle landslagsbackens trisslottäventyr valsar under måndagen fram i ilfart på diverse olika sajter på nätet.

- Ett otroligt genomslag, jag är helt nedringd och på twitter haglar det in kommentarer, säger Glenn Hysén, 55, till GP.

Är alla positiva?

- 99 procent är positiva reaktioner, en är direkt sur. Det var en gubbe som skrev på twitter att "den som har ska ha mer". Han vet inte ett skit den gubben. Det var länge sedan jag tjänade stora pengar under åren i Liverpool.

ANNONS

Lyckokastet med trisslotten inträffade när Glenn Hysén för en tid sedan var på väg att hälsa på fästmön Therese Skoglund i Kungälv.

- Jag var på väg till bussen och stannade till i Nordstan och köpte ett par flaskor champagne och sedan en banan, en Ramlösa och en tidning. Vid kassan i kiosken tänkte jag, va fan, jag köper två trisslotter också.

- Det var första gången någonsin som jag köpte trisslotter till mig själv. Tidigare har jag bara köpt sådana lotter i present till andra.

På bussen käkade Glenn upp sin banan och svepte sin Ramlösa. Sedan slängde han påsen i en papperskorg på bussen.

- När jag skulle gå av kom jag ihåg trisslotterna. Jag började gräva som en tok i papperskorgen, jag såg väl ut som en uteliggare. Till slut hittade jag påsen med lotterna och tur var det. Om man hårdrar det så hade jag kunnat ha slängt fem miljoner kronor.

ANNONS

Väl i Kungälv satte han sig vid busstationen för att vänta på fästmön Therese, som var lite sen.

- Jag började skrapa och fick fram tre tv-rutor på den ena lotten. Jag fattade inget och frågade ett par på stationen vad det betydde. Men det var först när jag löste in lotten på Ica Maxi i Kungälv som jag fattade att jag vunnit stora pengar, säger Glenn Hysén.

Den 6 april åker Glenn och Therese till Stockholm för den direktsända skrapningen dagen därpå i TV4. Minst 50000 kronor, maximalt fem miljoner, står på spel.

Vad ska du göra med vinsten?

- Ju mer jag vinner ju mer får mina fem barn. Jag är ju en gammal gubbe nu och behöver inte så mycket.

Har du vunnit några större summor tidigare?

ANNONS

- Jag har haft 13 rätt på stryktipset flera gånger. Men det har aldrig blivit mer än 5000 kronor. Jag tippar med hjärnan och om alla tecken hamnar rätt är det många favoritsegrar och låg utdelning.

Hysén är affischnamn för spelbolaget Unibet, en konkurrent till Svenska Spel, som står bakom trisslotteriet.

- Jag har stämt av med Unibet och fått grönt ljus att delta i dragningen. De tycker bara att det är en kul grej.

Nått "Hysénskt" jippo på gång i direktsändningen?

- Man vet aldrig. Har funderat på det, kanske tar jag på mig en grön kavaj eller en grön tröja. Grönt är ju Unibets färg, skrattar Glenn.

Genomsnittsvinsten vid skrapningar i TV4 är 267000 kronor. Glenn Hysén har siktet inställt högre än så.

- Jag ljuger om jag säger att jag är nöjd med 50000 kronor även om det i sig är mycket pengar, säger han.

Glenn och Therese åker upp till Stockholm dagen innan direktsändningen.

ANNONS

- Det blir middag och inkvartering på hotell. Har fått besked att vi måste vara två som åker, Therese är med som en backup om jag skulle ramla och slå i skallen eller nått.

På Svenska Spel gläds man över Glenn Hyséns "trisshistoria".

- Hans story är fantastisk. Han köper Trisslotter och han håller på att slänga dem. Det är jättekul så klart, säger den så kallade vinnarambssadören Pierre Jonsson.

ANNONS