Grävskopan startades med en mejsel och mejade ned entrén till mc-butiken. 20 liter hydraulolja läckte från maskinen in i affären som fick skador för 150 000 kronor; nästan samma värde som för de tre stulna crossmotorcyklarna.
Grävskopan startades med en mejsel och mejade ned entrén till mc-butiken. 20 liter hydraulolja läckte från maskinen in i affären som fick skador för 150 000 kronor; nästan samma värde som för de tre stulna crossmotorcyklarna.

Trio körde grävskopa genom entré - stal motorcyklar

Med grävskopa forcerades entrén. Tre crossmotorcyklar stals. Polisen satte in helikopter och hundar och lyckades gripa tre män som nu åtalas för grov stöld.

ANNONS
|

Entrén till mc-butiken krossades med en grävskopa och tre crossmotorcyklar stals. Polisen satte in helikopter och hundar och lyckades gripa tre män som nu åtalas för grov stöld.

Det var strax efter klockan 21 den 11 oktober som Cross & Endurocompaniet i Kållered utsattes för den spektakulära stölden.

En grävmaskin på företagets tomt startades med hjälp av en mejsel och med skopan höjd mejades entrén ned.

Därefter försvann tre män på varsin splitter ny cross, värda 60 000 kronor styck.

Polisen drog igång en stor jakt på de stulna motorcyklarna och får syn på dem vid Gundefjällsgatan. Flera polispatruller dirigeras in på småvägarna mot Sisjön och vid ridspåret på Lunnagårdsgatan får en av dem kontakt med de tre flyende crossarna.

ANNONS

Två av dem kör av vägen och polisen kan gripa en 26-årig man. Föraren av den andra dikeskörda crossen kastar sig upp på den som fortfarande står på vägen och försvinner på den.

Helikoptern följer mc:n genom Toltorpsdalen och upp mot Guldheden. Vid Doktor Fries Torg kör den in på spårvagnsspåren och välter när föraren försöker vända. De två männen springer från crossen, genom bostadsområdet och ned till hållplatsen Medicinaregatan där de hoppar på en spårvagn. Den stoppas av polisen vid Botaniska trädgården och två andfådda bröder, 18 och 23 år gamla, grips.

De nekar båda till brott. 23-åringen hävdar att han hoppat på en cross i Mölndal efter att han blivit avsläppt från en bil. På crossen satt en vän som skadat benet, varför det var han som fick köra.

Längs flyktvägen genom Guldheden hittas en jacka, ett par skor och två rånarluvor som knyts till bröderna. Den äldre av dem tillfrågas hur det kan komma sig att det finns hydraulolja från grävskopan på hans rånarluva.

– Jag har ingen aning. Jag har inte varit inne i butiken, svarar 23-åringen.

Hans yngre bror nekar också till brott.

Den 26-årige mannen, släkt med bröderna, medger att han var med när grävskopan kraschade entrén och motorcyklarna stals.

ANNONS

– Vi var fem totalt men jag vill inte säga vilka de andra var. Min roll var att köra en hoj mot Frölunda, säger han i polisförhör.

Den 23-årige brodern dömdes för två år sedan till fängelse för vapenbrott och häleri. Som 18-åring var han inblandad i en uppmärksammad brottsserie som innehöll datorstölder från en skola och väpnat rån mot en spelbutik vid Frölunda torg. För dessa brott dömdes han till fängelse i ett år och tio månader.

ANNONS