Trebarnsmamman vräks – låg efter med hyran och reste till Spanien

Trebarnsmamman hade varit sen med hyran i ett års tid, som mest betalades den 217 dagar för sent.
Trots detta hade hon under samma period rest på långsemester till Spanien. Nu avslår Svea hovrätt kvinnans överklagan om vräkning, det skriver Hem & Hyra.
Rätten anser att hennes agerande är tillräckligt allvarligt för att väga tyngre än barnkonventionen – nu sägs hon och barnen upp.

ANNONS
|

Det var under hösten 2019 som inbetalningarna till hyresvärden började komma in för sent. I ett års tid var nästan alla hyror betalda en eller två månader efter utsatt tid, som mest dröjde en hyresinbetalning 217 dagar.

Det visade sig också att kvinnan valt att resa på en sju veckor lång resa till Spanien samtidigt som hon inte betalat in hyran, något som både hyresvärd, hyresnämnd och hovrätt ser allvarligt på.

Värden varnade inledningsvis kvinnan och erbjöd även flytt till billigare lägenhet, men valde sedan att skicka en uppsägning i slutet av januari förra året.

LÄS MER:Hennes boende bombhotades av nazister – nu kan Saba Haile bli hemlös

Överklagade till Svea hovrätt

Det var efter att hyresnämnden i Göteborg beslutat att värden hade rätt att säga upp trebarnsmamman i Göteborg som hon valde att överklaga till Svea hovrätt.

ANNONS

Kvinnan menar att det vore förödande för hennes tre barn som bor hos henne att bli hemlösa.

Till hovrätten lämnade hon både läkarintyg och psykologutlåtanden som visar att hon har adhd och mår psykiskt dåligt. Hon ska även ha meddelat att hon beviljats hjälp från boendestödjare för att underlätta betalningar och kunna hålla ordning, det skriver Hem & Hyra.

Tidigare har hon också hävdat att hon haft ekonomiska svårigheter på grund av försenade utbetalningar från Försäkringskassan. Däremot har det också visat sig att kvinnan haft flera olika inneboende hos sig som betalat hyra till henne under delar av tiden som hon låg efter med hyran.

LÄS MER:Trebarnsmamman låg efter med hyran – reste till Spanien

Tar inte hänsyn till barnkonventionen

Trots de omständigheter som trebarnsmamman lyft fram till Svea hovrätt anser de inte att det räcker som förmildrande omständigheter.

De anser att trebarnsmamman i så hög grad åsidosatt sina skyldigheter som hyresgäst att hon och barnen ska sägas upp.

De tar upp att barnkonventionen anger att de ska ta hänsyn till barns bästa, men enligt gällande rätt gör hovrätten bedömningen att kvinnans agerande är så allvarligt att det väger tyngre.

Senast den 1 juni i år måste familjen nu lämna lägenheten.

LÄS MER:Johanneskyrkan öppnar för hemlösa i kylan

ANNONS