Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Tre fordonsbränder i västra Göteborg

Sent under fredagskvällen kom det in larm till räddningstjänsten om två bilbränder, en i Sandarna och en i Kungsladugård. Vid båda tillfällena har,enligt polisen, vittnen sett maskerade personer kasta in något brännbart i bilarna. På lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten om att ännu en bil brann i Sandarna, men den branden visade sig inte vara anlagd.

ANNONS

Det första larmet om att en bil brann kom in till räddningstjänsten runt 22.30 under fredagskvällen. Då rörde det sig om en bil som stod i lågor på en parkering i Sandarna i Göteborg.

– Det ska vara på parkeringen utanför Sannaskolan, det är en bil som brinner, sa Andreas Terner, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, precis efter att larmet kommit in.

En stund senare inkom ett larm om ytterligare en bilbrand cirka 200 meter ifrån den första bilen, då på Lilla Fridhemsgatan i Kungsladugård. Enligt räddningstjänstens initiala uppgifter stod bilen stå parkerad längs gatan när den brann.

ANNONS

– Det är en bil som brinner där, men det var ingen direkt spridningsrisk, sa Lotta Molander vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid båda tillfällena har, enligt polisen, vittnen sett maskerade personer kasta in något brännbart i bilarna.

– Personer med någon form av maskering har kastat in någon brännbart i bilarna vid båda tillfällena, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Bränderna kunde snabbt släckas men bilarna blev totalförstörda.

Misstänker samband

De två bilarna som brann under fredagskvällen stod relativt nära varandra och larmen inkom tätt. Därför misstänker polisen att det är samma gärningsman som ligger bakom de båda bränderna.

– Troligen är det samma personer har tuttat eld på båda bilarna, sa Per Sahlgren vakthavande befäl vid polisen.

Polisen sökte sent under fredagskvällen och vid midnatt i området med hundar, helikopter och radiobilar.

På lördagsmorgonen hade ännu ingen person gripits för händelsen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse men det finns i nuläget ingen person som är misstänkt för händelsen.

En till brand i Sandarna

Vid sju-tiden på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten om ännu att en bil brann i Sandarna.

– Det är en bil som brinner i Sandarna. Vi är framme på platsen men jag har inte fått någon information än om vi är klara på platsen, säger Anders Terner, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Den branden visade sig dock inte ha varit anlagd.

–Där säger räddningstjänsten att allt tyder på att det är en teknisk brand och ingen anlagd brand, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS