Trasig tågruta orsakade stor polisinsats

Polisen kallades till Centralstationen efter att resenärer hört en smäll och upptäckt ett hål i en ruta. Initialt kom rapporter från resenärer på tåget att det skulle röra sig om ett skott, något som polisen senare kunde utesluta.
– Oavsett vad som har orsakat hålet så förstår jag att man blir rädd när det smäller till, sa Martina Nord, presstalesperson på SJ, efter händelsen.

ANNONS
|

Det var mellan stationerna Floda och Stenkullen som resenärer på SJ:s tåg hörde ett skott – strax därefter upptäcktes ett hål i en av tågets rutor.

En polispatrull kallades till Centralstationen i Göteborg för att undersöka tåget.

– Det har kommit in ett tåg på Centralstation där man säger att man har sett ett skotthål i en ruta. Men det har inte gått igenom rutan, utan handlar om en spricka, kommenterade Hans-Jörgen Ostler vid Göteborgspolisen till GP.

Initialt kom rapporter om att det skulle röra sig om ett skott.

– En person som är jägare tycker att det ser ut som ett skotthål. Men om det är ett skotthål eller inte får vi utreda själva. Det kan vara ett stenskott, ett luftvapen eller en massa andra saker som vi får titta på, kommenterade Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Initialt rubricerades händelsen som en skadegörelse, och polisens tekniker arbetade på platsen under eftermiddagen för att undersöka rutan.

”Flera ombord blev skärrade”

Enligt Martina Nord på SJ:s presstjänst var både rutan samt rutan bredvid skadade sedan tidigare. De ska ha träffats av stenskott redan dagen innan och därefter tejpats. Men om dagens smäll och hålet som uppstått i en av rutorna är relaterade till onsdagens stenskott kunde SJ inte uttala sig om.

– Vi måste lämna det till polisens tekniker att utreda vad som har orsakat hålet i rutan. Men vi kan konstatera att det gäller en av rutorna som var tejpade sedan gårdagen, sa Martina Nord till GP under torsdagens eftermiddag.

Martina Nord hade efter händelsen varit i kontakt med personal som arbetade ombord på tåget när det smällde.

– Personalen har berättat om att resenärer har kommit fram till dem och berättat att de hört en smäll, och det har varit flera ombord som blev skärrade. Oavsett vad som har orsakat hålet så förstår jag att man blir rädd när det smäller till, berättade Martina Nord.

Tåget togs ur trafik under polisens utredning.

Vid 16-tiden gick polisen ut med information om att man har kunna utesluta att hålet uppstått som följd av ett skott. Exakt hur skadorna har uppkommit är just nu oklart, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS
ANNONS