Trafikolycka vid Slottsskogen – kvinna påkörd

En kvinna i 60-årsåldern blev påkörd av en personbil vid Slottsskogen tidigare under torsdagskvällen. Drygt 600 meter bort kvaddade föraren bilen.
Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans utan allvarligare skador.

ANNONS
|

Olyckslarmet kom vid klockan sju på torsdagskvällen. På plats påträffade polisen en kvinna som blivit påkörd vid ett övergångsställe där Margretebergsgatan brygger över Dag Hammarsköldsleden, strax söder om Slottsskogen.

– Kvinnan har stått på någon form av vägdelare, refug, och då har bilen kommit i ganska hög fart och kört på henne, säger säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson och fortsätter:

– Därefter ska bilen ha stannat till litegrann, men sen kört iväg utan att stanna och ta ansvar.

Kvinnan ådrog sig inte några allvarligare skador, men fördes till sjukhus med ambulans, berättar Lars Hedelin.

Välte lyktstolpe

Föraren av bilen, en man i 60-årsåldern, färdades därefter drygt 600 meter innan han körde in bilen i en lyktstolpe och stannade i en rondell.

ANNONS

– Bilen stod i rondellen, mitt i rondellen, säger ett vittne till GP och uppger att bilens ena framlykta kvaddats.

Lyktstolpen ska ha vält i samband med att föraren körde på den och landade liggandes över vägen. Trafiken stängdes därmed av, och räddningstjänsten avvaktade med att flytta den då den kunde vara strömförande.

Även föraren skadades, enligt polisen. Han ansågs dock inte behöva ambulanssjukvård utan följde med polis för provtagning och förhör.

Polisen rubricerar initialt händelsen som:

  • Grovt rattfylleri,
  • vållande till kroppsskada,
  • smitning från trafikolycksplats samt
  • grov olovlig körning.

I en tidigare version av denna artikel framkom det att två personer skulle ha blivit påkörda. Polisen har därefter korrigerat sina uppgifter till att enbart en person blivit påkörd.

ANNONS