Inga cyklar här.
Inga cyklar här.

Tomt på Styr & Ställ-cyklar

ANNONS
|

Sedan årets premiär för Styr & Ställ den 1 mars har flera cyklister hört av sig till GP och påtalat att flera populära stationer är helt tomma på cyklar redan vid sjutiden på morgonkvisten.

Klagomål på fulla stationer när cykeln ska återlämnas är också frekventa.

- Årets säsong har bara varat i några veckor. Men det är nu tredje gången som stationen vid Chalmers Tvärgata är helt tom redan runt kl 6.55 på morgonen, skriver Erik till GP och bifogar ett fotografi.

JC Decaux, som ansvarar för Styr & Ställ i Göteborg, har problem med att möta efterfrågan på hyrcyklar i Chalmersområdet.

ANNONS

- Det är jämte området kring Järntorget våra mest belastade stationer. Vid Chalmers har alla ombyggnationer ställt till det för oss och vi har tvingats stänga en station, vilket gjort ett redan ansträngt läge ännu värre. Men en lösning är på gång, säger Rickard Wendel, etablerare vid JC Decauxs kontor i Göteborg.

Klart om ett par månader

JC Decaux planerar för en ny, stor cykelstation vid Chalmers Södra. Den kan dock inte tas i bruk förrän alla ombyggnader i området är gjorda.

- Under tiden bygger vi en tillfällig station längs Sven Hultins gata, mitt i Chalmersområdet. Den är klar inom ett par månader, säger Rickard Wendel.

Enligt Wendel har Styr & Ställ två vägar att gå när belastningen på en specifik station blir för hård.

- Antingen utökar vi en befintlig station eller så bygger vi en ny i närheten. Vi för hela tiden samtal med Göteborgs kommun, men tar tid att bygga ut. Det är många parter inblandade, bland annat trafikkontoret, stadsbyggnadskontoret och park- och natur, säger han.

Hårt tryck på Chalmers

Wendel vill se ett par riktigt stora centraler för hyrcyklar – där det rör sig mycket folk trycket på Styr & Ställ är hårdast.

ANNONS

- Chalmers är en av de platserna liksom området kring Järntorget. På Olof Palmes plats måste vi stänga på grund av ombyggnad och där behövs sedan en ny stor anläggning.

Styr & Ställ har för närvarande 65 stationer i Göteborg. Ytterligare 10-15 kommer att byggas i år.

- Det blir bland annat tre nya stationer i Masthugget, uppger Rickard Wendel.

ANNONS