Då Tingstadstunneln är avstängd uppmanas trafikanter att ta andra vägar till och från Hisingen.
Då Tingstadstunneln är avstängd uppmanas trafikanter att ta andra vägar till och från Hisingen. Bild: Thomas Johansson

Tingstadstunneln avstängd hela helgen

Ytterligare renoveringsarbete gör att båda rören i Tingstadstunneln helt stängs av från trafik under helgen. Trafikverket uppmanar trafikanter att ta alternativa vägar och förvänta sig längre restid på grund av köbildning.

ANNONS
|

Tingstadstunneln kommer att stängas av för trafik från klockan 22 fredagen den 19 januari till klockan 05 måndagen den 22 januari

Det här gör att det blir risk för köer på E6 genom Göteborg under helgen.

– Tar man bort en viktig väg så här blir det ju trängre på andra så det finns risk att det blir en del köbildning, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Sprinklersystem kopplas på

Trafikanter uppmanas under helgen att ta andra vägar till och från Hisingen, via till exempel Marieholmstunneln eller Älvsborgsbron.

Orsaken till avstängningen är ombyggnationer och att man nu ska koppla upp tunnelns sprinklersystem mot vattenledningsnätet. Detta innebär att vattnet behöver vara avstängt när arbetet pågår och att man av säkerhetsskäl då inte kan trafikera något av rören i tunneln.

ANNONS

Det här är en del av det omfattande renoveringsarbete som Tingstadstunneln genomgått sedan våren 2022.

Begränsad framkomlighet under våren

Stefan Frisk som är sektionschef på Trafikverket säger att arbetet är inne på sin sluttamp men att göteborgarna fortsatt kommer att få stå ut med en del trafikpåverkan även under våren.

– Vi ligger i fas enligt arbetsplanen. Rör ett är helt klart och arbetet i rör två ska vara färdigt den 6 maj. Men sedan kommer vi behöva arbeta en del runt omkring tunneln vilket kan innebära en begränsad framkomlighet fram till sommaren.

Det har ju varit en del trafikproblem över till Hisingen, nu senast när Hisingsbron fastnande – är det ett illa valt tillfälle att stänga tunneln?

– Det här har varit planerat väldigt länge och matchat mot andra händelser i Göteborg. Det gäller till exempel att det inte är någon stor arenahändelse eller hockeymatch samtidigt, säger Stefan Frisk.

LÄS MER:Tingstadstunneln halvvägs: Nu byter trafiken rör

LÄS MER:Nu stänger Tingstadstunneln – stor trafikpåverkan

LÄS MER:Hisingsbron stängdes av efter tekniskt fel

ANNONS