Tillslag i Göteborg – massivt beslag av stöldgods

ANNONS
|

Det var vid 09:30-tiden på måndagsmorgonen som en tobakstransport rånades utanför en butik på Rymdtorget. Lastbilsföraren var i färd med att lasta ur tobak när han överrumplades av fyra maskerade män som först hotade föraren med ett pistolliknande föremål och sedan rånadehonom på lasten.

LÄS OCKSÅ:Fyra maskerade män rånade lastbil

Efter rånet flydde rånarna från platsen i en bil i riktning mot spårvagnshållsplatsen. En massiv polisjakt inleddes på rånarna. På kvällen lyckades polisen lokalisera fordonet iett garage i Bergsjön.

–Den misstänkta bilen, en kombiskåpbil, som användes vid det väpnade rånet hittades inne i garaget. Den togs i beslag, bekräftar polisens pressinformatör, Thomas Fuxborg för GP.

ANNONS

Misstänkt stöldgods från andra brott

Det var emellertid inte det enda som kunde beslagtas i samband med razzian. Polisen hittade en mängd olika varor i garaget.

– Vi har tagit både vitvaror och tobaksvaror i beslag, berättar Fuxborg.

I samband med tillslaget i garaget gjordes även en insats mot ett förråd som tillhör en adress i området. En del av beslagen gjordes i det förrådet. Nu misstänker polisen att man även lyckats beslagta varor som kan kopplas till andra brott.

–Jag har ingen information om värdet på bytet vid lastbilsrånet, men eftersom vitvaror inte hade med den stölden att göra har dessa troligtvis stulits eller rånats vid andra tillfällen. Vi hardessutomhittat en del andra varor som vi redan nu kan kopplatill andra ärenden, men det står inte vilken volym, menar Fuxborg.

Razzian pågick i timmar

Insatsen inleddes vid klockan 16:55 på tisdagskvällen, bekräftar polisen. Enligt vittnesuppgifter till GP pågick den sedan i flera timmar, fram till klockan 21:45.

Razzian pågick alltså i nästan fem timmar.Polisen uppges ha kommit ut med flera säckar och kartonger somfylldetvå polisbussar.

– De fick fälla ner och plocka ur säten för att få plats med allt de hittade i garaget, men det räckte inte, säger vittnet till GP.

Polisen ska då ha använt en vit skåpbil samt två av polisens kombibilar för att transportera bort det massivabeslaget.Området ska ha spärrats av i samband med razzian.

ANNONS

–Det man kunde se att polisen lastade in i bussarna verkade rejält tungt. Det låg i större kartonger. Dessutom bogserades en bil ut, berättar vittnet.

Ingen gripen

Garaget är beläget under bostadshusen på en viss adress. Enligt vittnet ska det aktuella garagetha varit tömt på bilar eftersom det ska rivas. Trots att polisen alltså lyckats genomföra två lyckade beslag har man ännu inte gjort några gripanden i ärendet.

–Ingen har gripits i samband med tillslagen. Däremot tror vioss veta vem som har tillgång till förrådet och bilen, säger polisens pressinformatör i Väst, Thomas Fuxborg.

ANNONS