Tankbil körde in i bro vid Vårväderstorget

En tankbil orsakade polis- och räddningspådrag när den körde in i en viadukt i Biskopsgården på måndag eftermiddag. Fordonet var skyltat med ordet ”nitrogen” (kväve) men släpet visade sig vara tomt.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm vid 17.30 på måndagen. Tankbilen hade då fastnat under viadukten vid Vårväderstorget. Spårvagnstrafiken som går på bron stoppades. Polis och räddningstjänst ryckte ut för att undersöka vad tankbilen innehöll.

– Nu har man kollat släpet. Det var en tom tankbil. Härnäst ska släpet bärgas, konstaterade polisens talesperson Peter Adlersson någon timme senare.

Har ni någon misstanke om brott?

– Det är oklart. Det finns ingen misstanke om att föraren varit onykter. Men det kan hända att det skrivs en anmälan om trafikbrott, svarar Adlersson.

Ingen människa skadades vid olyckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS