ARKIVBILD.
ARKIVBILD. Bild: Patrick Sšrquist

Tågen rullar igen – förseningar under kvällen

Ett signalfel har stoppade stora delar av den utgående trafiken från Göteborgs centralstation under måndagen.
– Ett elskåp har brunnit, säger Fredrik Bäckman presstalesman för Trafikverket.

ANNONS
|

Under måndagen har det varit tekniska problem med växlar och signaler för järnvägsspåren i närheten av Gamlestadstorget. Felet påverkar bland annat tåg på väg till Uddevalla, Vänersborg, Strömstad och Oslo från Göteborgs central.

Orsaken bakom problemen är en tidigare brand i ett elskåp.

– Det är ett elskåp som har brunnit så vi har för tillfället ingen prognos för när tågen kommer att börja rulla igen, sa Fredrik Bäckman presstalesman för Trafikverket vid 15-tiden.

Felet i elskåpet uppstod strax innan klockan två och har skapat svårigheter för tågtrafiken under hela dagen.

– En el-ansvarig har varit på plats sedan strax efter klockan tre och arbetar på problemet, säger Fredrik Bäckman presstalesman för Trafikverket vid halv fyra tiden.

ANNONS

Tågen väntas gå under kvällen

Vid 17.30-tiden hade felet lokaliserats och Trafikverket arbetade med att åtgärda problemet.

– Det var en kabelbrand i Olskroken och innan hade man inte hittat exakt var branden har varit. Men nu är det lokaliserat och nu reparerar man, säger Pär Aronsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Vid 17.50 meddelade Trafikverket att stoppet var löst och att tågen kunde rulla igen.

En del tåg är dock fortsatt inställda och ersätts med buss. Resenärer hänvisas till sitt tågbolag för information om tidtabeller och ersättningstrafik.

– Det kommer sitta i ett tag med följdförseningar, men de beräknas gå enligt tidtabell igen senare under kvällen. Felet är åtgärdat, säger Pär Aronsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

ANNONS