Svår bilkrasch efter polisjakt – tre unga män allvarligt skadade

En bil kraschade på lördagskvällen in bland träd. Tre unga män skadades allvarligt i olyckan som skedde när deras bil jagades av polis.

ANNONS
|

Olyckan skedde i närheten av Skepplanda i Ale kommun, norr om Göteborg. Den beskrevs av räddningstjänsten som en singelolycka där personbilen gått av vägen och kört in bland träd.

Under lördagskvällen berättar Fredrik Flyberg, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral om upprinnelsen:

– Cirka klockan 19.10 initierar polis ett stoppförsök av ett fordon centralt i Älvängen. Föraren vägrar stanna och kör iväg längs länsväg 1975.

Klämdes fast i bilen

Ett förföljande pågår, enligt Flyberg, i cirka fem minuter. Därefter kraschar bilen i närheten av Skepplanda.

I bilen färdades tre unga män i 17-årsåldern.

En av ungdomarna klämdes fast i bilen, och fick tas loss av räddningstjänsten. De övriga två unga männen kom snabbt ut ur bilen.

ANNONS

– En skadad fördes med polishelikopter till sjukhus. De båda andra skadade kördes i ambulans. Skadeläget för de tre är allvarligt men stabilt, säger Fredrik Flyberg, som sent på lördagskvällen uppger att åtminstone två av de skadade unga männens föräldrar är underrättade.

På måndagsförmiddagen meddelar Sahlgrenska att alla tre vårdas på sjukhuset och att samtligas skadeläge betecknas som allvarligt men stabilt.

Den särskilda åklagarkammaren är kontaktad i ärendet, uppger vakthavande befälet:

– Det är rutin när personer kommer till skada i samband med ett polisingripande.

Misstänks för flera brott

Flera brottsmisstankar finns nu mot de tre skadade unga männen.

– Det finns misstankar om grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och att ej ha stannat på polismans tecken. Troligen tillkommer också olovlig körning. Så vitt jag vet har ingen av de tre i bilen fyllt 18 år, säger Fredrik Flyberg.

Efter olyckan var det stopp i trafiken i båda riktningar, mellan Dalån och Fors, söder om Skepplanda.

Fyra ambulanser fanns på olycksplatsen. En ambulanshelikopter larmades men lyfte aldrig. Räddningstjänsten hade fem enheter vid olyckan. Strax före klockan 21 lämnade räddningstjänsten platsen. Enligt trafikverket var olycksvägen avstängd till klockan 22.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS