Storslagsmål vid Askimsbadet – 50-tal personer inblandade

Ett 50-tal personer ska under onsdagskvällen ha varit inblandade i ett omfattande slagsmål vid Askimsbadet i Göteborg. Det är oklart vad som orsakat bråket, men polisen har upprättat fyra anmälningar om misshandel och en person har förts till sjukhus. Ingen är gripen.
– Det var både kvinnor, tjejer, pojkar och män som var inblandade, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Vid klockan halv elva på onsdagskvällen larmades polisen till Askimsbadet i Göteborg där ett flertal personer skulle vara inblandade i ett bråk.

– Det var rörigt. Det var ett 50-tal personer inblandade i bråket som eskalerade efterhand, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Det är oklart vad som orsakade slagsmålet, men polisen har i nuläget upprättat fyra anmälningar om misshandel.

Både vuxna och barn

Enligt en av anmälningarna ska bråket ha börjat med att ett gäng ungdomar började slåss med yngre barn, vilket ledde till att deras familjer la sig i slagsmålet.

– Det var bråk mellan barn och bråk mellan vuxna, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Händelsen ska inte ha lett till några allvarligare skador, men en av de inblandade personerna ska ha undersökts av ambulanspersonal som bedömde att denne behövde vårdas på sjukhus.

Kan bli fler anmälningar

Thomas Fuxborg betonar att det troligtvis finns olika uppfattningar om hur bråket har uppkommit och vem som har startat det, och att fler anmälningar än de fyra som i nuläget finns därmed kan komma att upprättas så småningom.

– Det kan hända att det blir fler. När man hör de misstänkta i ett sånt här fall så vill de ofta också göra en anmälan när det har fått höra den andres version, säger han.

– Det innebär att bland målsägarna så har vi även misstänkta, så det kan ta ett tag att reda ut det hör.

ANNONS