Större skogsbrand vid Delsjön

På söndagen började det brinna i skogen på ett näs mellan Lilla och Stora Delsjön. Larmet kom in 12.10. På bilder från platsen syntes rökutveckling och även öppna lågor bland träden strax intill vattnet.

ANNONS

Flera enheter från räddningstjänsten arbetade på platsen med att hindra brandspridning och släcka branden under söndagen.

Röken från branden var kraftig och syntes på långt håll. Branden var cirka 1 hektar stor och räddningstjänsten arbetade med den under större delen av dagen och kvällen.

– Vi siktar på att avsluta under morgondagen, säger Mathias Kapocs, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, strax före klockan 18 på söndagen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS