Större område spärras av efter nattens mord

ANNONS
|

Larmet om skjutningen kom till polisen vid midnatt. Polisen spärrade av skolan och sökte under natten mot söndagen av området med helikopter. Boende uppger att de vaknade av ljudet och beskriver hur helikoptern cirkulerade över området. Flera polispatruller och ambulanser ryckte också ut efter larmet.

– Två män i 25-årsåldern har blivit beskjutna. Den ene avled till följd av sina skador, säger Ulf Lörstad, biträdande vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Den andre mannen vårdas nu på sjukhus och har enligt polisen opererats under natten. Hans skador uppges inte längre vara livshotande.

Polisen bekräftade under söndagen att skjutningen inträffade i en lokal på insidan gamla Erikslundsskolan. Lokalen ska ha använts som någon typ av förenings- eller fritidslokal under helgerna.

ANNONS

Flera tomhylsor ska ha hittats på platsen och de ingår i bevismaterialet som polisens tekniker just nu arbetar med. Under söndagsförmiddagen valde polisen att utöka avspärrningarna runt Erikslundsskolan, som är en tvåvåningsbyggnad i gult tegel omgiven av grönområden.

I samband med skjutningarna befann sig flera personer i lokalen. Det är oklart om någon av dem sett själva skjutningarna men flera av dem har enligt polisen tagits med för förhör.

– Ett flertal personer har kallats till förhör, de är inte misstänkta för brott. Vi har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp och försök till mord alternativt försök till dråp, säger Ulf Lörstad.

Han vill med hänsyn till utredningen inte säga huruvida det finns någon misstänkt.

Polisen söker nu vittnen som kan ha gjort några iakttagelser i samband med händelsen.

- Vi är väldigt måna om att komma i kontakt med folk som kan ha sett fordon som kört i området eller personer som betett sig konstigt, säger polisens presstalesman Peter Adlersson, som uppmanar vittnen att ringa 11414.

Hittills i år har det inträffat mer än 20 skottlossningar i Göteborgsområdet. Under förra året inträffade 56 skjutningar i Göteborg. Åtta personer dödades, 30 skadades.

- Vi kan inte utesluta att nattens skjutning kan sättas i samband med de pågående gängkonflikterna i staden, säger Peter Adlersson.

ANNONS
ANNONS