Upplever man problem att ringa SOS Alarm på 112, ta ut sim-kortet och ring igen.
Upplever man problem att ringa SOS Alarm på 112, ta ut sim-kortet och ring igen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Stora störningar hos Tele2

Stora störningar rådde under tisdagen hos telefonoperatören Tele2. Både SOS Alarm och Västtrafik upplevde stora telefonproblem, vilket drabbade såväl kundservice som beställning av färdtjänst. Även Göteborg stad var svåra att nå. Vid 14.20-tiden ska störningarna ha upphört.

ANNONS
|

Under tisdagsförmiddagen nåddes Tele2 återigen av störningar i sitt nät. Det rörde sig om samma problem som drabbade företaget under måndagen.

– Med anledning av detta kan privat- och företagskunder uppleva problem med att ringa, speciellt till andra operatörer. Våra tekniker arbetar med att lösa problemet så snabbt som möjligt, sa Tele2 i ett pressmeddelande vid 10-tiden.

Strax innan lunch meddelade telefonoperatören att man kan använda andra former av kommunikation om man inte kan ringa. Exempelvis SMS eller samtal via tjänsten som Skype eller WhatsApp som använder datatrafiken.

Strul med 112

SOS Alarm twittrade följande om situationen: "Tele2 har fortsatt störningar. Kommer du inte fram på nödnumret 112 som Tele2-abonnent rekommenderar vi dig att ta ut sim-kortet och ringa igen”.

ANNONS

Räddningstjänsten Storgöteborg uppgav också att det kunde vara svårt att nå enskilda telefonnummer hos dem, på grund av samma driftstörning.

Drabbade Västtrafik

Störningarna drabbade såväl privatpersoner som företag.

Bland annat rapporterade Västtrafik att de har stora tekniska problem med sin telefoni. Det var svårt att nå kundservice och färdtjänst- och sjukresor gick inte att boka per telefon.

Det var även svårt att få kontakt med Göteborg stad över telefon. Det är oklart om det har med problemen hos Tele2 att göra, men så sent som i slutet av mars meddelade Göteborgs stad att de har abonnemang hos Tele2.

Det är svårt att nå Göteborgs stad för tillfället, både via telefon och på hemsidan. Senast 22 mars hade de abonnemang hos Tele2.
Det är svårt att nå Göteborgs stad för tillfället, både via telefon och på hemsidan. Senast 22 mars hade de abonnemang hos Tele2. Bild: Skärmdump

Störningarna gjorde dessutom att "Ring P1” på Sveriges Radio ställdes in under tisdagen, på grund av teknikhaveri, enligt uppgifter från SVT.

Telefoni fungerar igen

"Sedan cirka 14:20 fungerar all trafik mot samtliga operatörer, men kunder kan fortfarande uppleva problem med att ringa till Telenor på grund av kvarstående kapacitetsbegränsning", skrev Tele2 i ett pressmeddelande vid 15-tiden.

Tele2 fortsätter att jobba tillsammans med Telenor för att försöka se till att alla samtal ska gå fram.

–Störningarna påverkade inte datatrafik eller sms, uppger Louise Ekman, presstalesperson på Tele2.

Texten uppdateras.

ANNONS