Stenkastning på Hisingen - stor polisinsats

Under fredagskvällen pågick en större polisinsats i Hisings Backa efter att en större gruppering kastat sten mot polisen.
– Det som är uppseendeväckande är att åtminstone fem av dem här är barn, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Vid 23.15 på fredagskvällen larmades flera polispatruller till Hisings Backa då polis som redan befann sig på platsen för trygghetsskapande åtgärder hade blivit utsatta för stenkastning.

– Det rör sig om stenkastning. Vi har en större polisinsats där, sa Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, vid 23.30-tiden på fredagen.

Anledningen till stenkastningen är oklar, men Hallberg säger att polisen sedan tidigare befinner sig i området för att trygga omgivningen.

– Och då finns det en del personer som inte tycker om det, säger han.

Vid 00.30 var det åter lugnt på platsen och omkring 30 personer hade omhändertagits eller gripits.

ANNONS

Fem personer under 18 år

– 24 personer är omhändertagna enligt PL13 (red anm: Polislagen, paragraf 13), gällande ordningsstörning. En är gripen misstänkt för blåljussabotage, en gripen misstänkt för anstiftan till våldsamt upplopp och fem stycken är under 18 år och har lämnats över till sina föräldrar, säger Martin Hallberg.

Polisen hade under natten ingen klar bedömning kring vilka som varit aktiva, men att man lyckats mota situationen i ett tidigt skede.

– Det som är uppseendeväckande är att åtminstone fem av dem här är barn, säger Martin Hallberg.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till fysisk skada i samband med oroligheterna.

ANNONS