Stenkastning mot polis i Göteborg

Under fredagskvällen utsattes en polispatrull i Lövgärdet för stenkastning. Flera personer har omhändertagits och en förundersökning om våldsamt upplopp har inletts.

ANNONS
|

Händelsen ägde rum en stund innan klockan åtta på fredagskvällen.

– Det började med att en ensam polispatrull patrullerade i området. De blev utsatta för stenkastning från ett antal personer och ringde då efter fler patruller, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Misstänkt våldsamt upplopp

Flera patruller anslöt snabbt till platsen och polisen omhändertog "ett flertal" personer för ordningsstörande och "avlägsnade" ytterligare några av de inblandade från platsen. Det handlar, enligt polisen, främst om "ungdomar" i åldrarna 15-25 år, varav en del har varit maskerade.

– Vi har också inlett en förundersökning om våldsamt upplopp. Vi får se om vi kan lagföra några av de omhändertagna för det brottet, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Polisen: Kan alltid smitta av sig

Ingen ska ha kommit till skada i samband med händelsen. Det ska, vid 20.30-tiden, vara lugnt på platsen men polisen är kvar "i trygghetsskapande syfte"

Under den senaste veckan har polisen också vid flera tillfällen blivit attackerad på ett liknande sätt i stadsdelen Kronogården i Trollhättan.

Har den här händelsen något samband med upploppen i Trollhättan?

– Sånt där kan alltid smitta av sig – men det här kan bero på andra orsaker också, något annat missnöje, säger Peter Adlersson.

ANNONS