Starka reaktioner på insändare om barnkalas

ANNONS
|

På GP:s Fria Ord i dag frågar sig resurspedagog Katarina Alfredsson hur föräldrar ibland bara bjuder in vissa i klassen till kalas. Deras sätt anser hon öppnar upp för grogrund till mobbning.

Hennes resonemang väcker många och starka reaktioner på Facebook och i GP:s mejlkorg. Hon får både medhåll och mothugg.

Läs också: Hur kan ni bjuda bara vissa i klassen?

Här följer några av alla inlägg på Facebook:

"Uppenbarligen har de flesta här inte förstått innebörden av denna insändare. Så för att förtydliga; Om alla barn i en klass utom ett, eventuell två eller tre – inte blir bjudna på kalaset så handlar det om mobbing! Då handlar det inte om ekonomi – då handlar det om att som förälder förstärka barnens rätt att utesluta någon."

ANNONS

"Självklart ska alla barn i klassen bjudas in på kalas! Rätta kalaset efter antalet – behöver inte bli dyrt!", skriver en annan.

"Lär barnen från början att livet inte är rättvist och att de känslor som följer med detta får man lära sig att hantera. Att exkludera ett fåtal i klassen är inte ok men för övrigt får det vara upp till var och en. Vi vuxna bjuder ju bara de vi vill umgås med och det antal som vi anser oss ha råd med. Så var ligger skillnaden?", fortsätter ytterligare en som reagerat på insändaren.

Många på Facebook anser dock att resurspedagogen har fel.

Här följer några av rösterna:

"Tycker helt ärligt att det där är löjligt. Alla föräldrar har inte råd att bjuda in en hel klass på kalas. Sådan ser verkligheten ut. Jag som ensamstående mamma hade aldrig haft råd att bjuda hela klassen och blir bra upprörd när jag läser sådant där."

"Barnen liksom vi vuxna drar inte jämt med alla. Nä, rättvisan finns bara i sagornas värld och det måste barnen lära sig."

"Varför skall man bjuda folk man inte umgås med oavsett om man är barn eller inte? Barn behöver lära sig att alla inte får vara med överallt hela tiden."

ANNONS

Läs också: Fler kommentarer på GP:s facebook-sida

ANNONS