Ställ bilen om du ska in till stan

ANNONS
|

– Vi uppmanar alltid vid större evenemang att man ska välja att åka kollektivt, cykla eller gå, säger Cecilia Ljunggren på Trafikkontoret.

För biltrafiken är Basargatan och Kungstorget avstänga för trafik hela veckan. Götaplatsen är också avstängd alla kvällar på grund av Kulturkalaset, och värst för bilisterna blir det i helgen.

– På lördag går Hammarkullekarnevalen från Götaplatsen till Kungstorget, då är det avstängt och man bör undvika att försöka korsa Parkgatan eller Allén. Karnevalen är väldigt populär så det blir nog mycket folk, säger Cecilia Ljunggren.

I kollektivtrafiken sätter man in extra resurser. Men även där är det på sin plats att plocka fram lite extra tålamod.

ANNONS

– Tipsen är att vill man se något på Kulturkalaset så var ute i god tid. Det kan vara mycket folk och bli förseningar. Sen är det ju alltid så att man får planera mer och ta god tid på sig.

Buss- och spårvagnstrafiken får också dirigeras om när de stora kalaspunkterna äger rum, så det gäller att kolla på informationstavlorna vad som gäller. Västtrafik kommer också ha extra informatörer ute som hjälper resenärerna.

– Längs Götaplatsen är det många bra artister så där får vi dirigera om trafiken en del, säger Mikael Olsson, trafikchef på Västtrafik.

ANNONS