Stadsteatern fick under fredagskvällen utrymmas på grund av rökutveckling. Enligt ansvariga för teatern ska något ha hänt med tekniskt utrustning kopplad till scenerna.
Stadsteatern fick under fredagskvällen utrymmas på grund av rökutveckling. Enligt ansvariga för teatern ska något ha hänt med tekniskt utrustning kopplad till scenerna. Bild: Privat

Stadsteatern utrymd – publiken missade slutscenen

Göteborgs stadsteater fick under fredagskvällen utrymmas på grund av rökutveckling. Tre föreställningar fick abrupt ställas in – i en av dem återstod bara minuter.
– Det känns lite snopet, jag hade skaffat barnvakt och hade inte varit ute och roat mig på länge, säger Sara Athley Nilsson som satt i publiken.

ANNONS
|

Under fredagskvällen pågick tre föreställningarna på Stadsteatern vid Götaplatsen;

Kejsarn av Portugallien, Stormen och Slutspel.

När brandlarmet på teatern gick vid 20.30 fick publik och artister utrymma lokalerna mitt i pausen mellan de två förstnämnda förställningarna. Av Slutspel återstod bara de sista spännande minuterna av slutscenen.

”Lite snopet”

Sara Athley Nilsson från Kungsbacka var och tittade på den tre timmar långa Kejsarn av Portugallien tillsammans med sin mamma.

– Som tur var hade vi inte hängt in våra jackor i garderoben som många andra hade gjort, men det blev kallt ändå efter stund att stå ute i blåsten. Jag bestämde mig för att åka hem, säger Sara när hon sitter på tåget.

ANNONS

För hennes mamma blev inte hemresan lika lång då hon bor i Göteborg.

Vad som ligger bakom utrymningen är något oklart. Enligt räddningstjänsten i Storgöteborg larmades man dit på ett automatlarm, och att eventuellt en rökmaskin kan ha orsakat larmet.

Erbjuder publiken att se klart vid annat tillfälle

Oavsett vad så hoppas Sara Athley Nilsson att hon kan få se klart Kejsarn av Portugallien vid ett senare tillfälle.

– Jag hade skaffat barnvakt och det var första gången på länge jag var ute och roade mig. Det hade känts lite snopet att inte få se klart den, säger hon.

Ulrika Sonn, är marknads- och kommunikationschef på Göteborgs stadsteater och berättar att publiken på något sätt kommer att erbjudas att se klart de avbrutna föreställningarna.

– Precis nu när jag pratade med dig informerade jag biljettkassan så de imorgon (lördag, reds. anm.) kan erbjuda publiken platser, eller se klart de andra akterna vid ett annat tillfälle.

Ulrika Sonn berättar att gästerna ska kontakta Stadsteaterns biljettkassa under vanliga öppettider för att få mer information.

Inte heller hon vet vad som orsakade rökutvecklingen.

– Det handlar inte om någon utbruten brand. Jag vågar inte uttala mig exakt om vad det är, men det ska vara någon form av rökutveckling kopplat till scenernas tekniska utrustning, säger hon.

ANNONS
ANNONS