Eva Barron och Anna Madestam på Stadsmissionen hjälpte flera familjer att få fina kläder ifjol. Nu behöver kläder till årets studenter.
Eva Barron och Anna Madestam på Stadsmissionen hjälpte flera familjer att få fina kläder ifjol. Nu behöver kläder till årets studenter. Bild: Arkivbild: Stefan Berg

Stadsmissionen efterlyser finkläder till vårens studenter

För andra året söker Stadsmissionen kläder till vårens studenter. De behöver får in balklänningar och kostymer, från allmänheten.
– De flesta som går ur gymnasiet vill fira, men alla har inte möjligheten på grund av sin ekonomiska situation, säger Eva Barron på Göteborgs Stadsmission.

ANNONS
|

Snart är det studenttider, glada ungdomar firar att de tagit studenten genom fest och bal. Då behöver de klänningar, skjortor, skor och kostymer, bland annat, vilket är en dyr historia för de flesta. Men för en del familjer finns det inga pengar alls, att köpa dessa kläder för.

– De flesta som går ur gymnasiet vill fira, men alla har inte möjligheten på grund av sin ekonomiska situation. Ännu värre blir det för de som har fler studenter, som ett tvillingpar. Även om man inte ska ha något extravagant, så ska studentmössa, flak och kläder betalas, säger Eva Barron, Metodutvecklare på Göteborgs Stadsmission.

ANNONS

Hon fortsätter:

– De flesta som kommer till oss har inte folk runt sig som har kläder de kan låna av, eller en mormor som kan skjuta till pengar. Många söker inte heller hjälp själva, för det är pinsamt, utan säger istället att balen och studenten inte är viktigt, detta för att skydda sin familj, de vill inte öka på föräldrarnas press och oro.

Mamma och pappa fick kläder

För att hjälpa dessa familjer och studenter samlar Stadsmissionen in studentkläder för andra året i rad. Förra året var det många som engagerade sig, och runt 60 familjer och cirka 200 personer fick hjälp med kläder.

– Var ju inte bara studenter som behövde kläder, utan mamma, lillasyster och pappa kunde få finkläder. En mamma som haft missbruksproblem, och vars barn var i en fosterfamilj, tänkte tacka nej till sitt barns student, då hon inte hade något att ta på sig, hon kom till oss och fick kläder så hon kunde gå.

Stadsmissionen behöver balklänningar och kostymer till årets studenter.
Stadsmissionen behöver balklänningar och kostymer till årets studenter. Bild: Arkivbild: Stefan Berg

Eva Barron berättar att de var så fint att se hur glada, stolta och lättade ungdomarna var, när de lämnade Stadsmissionen med sina fina kläder förra året.

Behöver balklänningar och kostymer

Vilka kläder behöver ni?

– Balklänningar i olika sorter och storlekar, kostymer, vita klänningar, vita skjortor och slipsar. Vi ta även emot fina väskor, accessoarer, och manschettknappar, så de kan få känna sig extra fina.

ANNONS

I slutet av april kommer ungdomarna kunna komma dit på ett bokat event, då får ungdomarna en egen "personal shopper" och kan då tillsammans hitta passande studentkläder. De kommer ha en sömmerska på plats för eventuella ändringar som behövs göras.

De tar emot kläderna på Göteborgs Stadsmission Drottninggatan på kontorstid till och med den 17 april, den 8 och 15 april har de öppet till klockan 19 för inlämning.

Vill man ha hjälp med kläder är det bara att höra av sig till dem.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS