Stadsdelschefen: Man blir ilsken och frustrerad

ANNONS
|

– Jag håller på och ringer in folk nu och aktiverar krisledningsgruppen, sa stadsdelsdirektören Torleif Larsson när GP nådde honom vid halv sex-tiden på torsdagsmorgonen.

Krisledningsgruppen består av politiker och tjänstemän i staden som sammankallas vid större händelser i stadsdelen. Den har sammankallats vid de senaste skjutningarna, även om de har blivit färre den senaste tiden.

– I nästa steg ringer vi in vår krisstödsgrupp, det är de som är duktiga på att prata med folk i en krissituation eller som är allmänt oroliga.

Därefter kommer stadsdelen undersöka möjligheterna att öppna lokaler dit folk kan söka sig för att få kontakt och information.

ANNONS

– Vi kommer försöka få hjälp av kyrkan och av moskén vid Friskväderstorget för att folk ska kunna komma dit också. Sedan har vi våra egna verksamheter som vi behöver hålla uppdaterade också. Jag vet i alla fall inte i nuläget någonting om de här personerna som är skadade, varifrån de kommer och om de har kopplingar till våra verksamheter eller så. Det är väl det som är högt upp i huvudet i alla fall, säger Torleif Larsson.

Torleif Larsson fick själv information om skottlossningen vid elvatiden igår kväll.

– Jag stod med tandborsten, klockan var väl elva på kvällen när jag fick besked om detta. Då hade det inträffat en halvtimme tidigare vad jag förstår.

Hur känns det när detta sker igen och efter de insatser ni gör?

– Det känns ju inte roligt. Det vi sliter med i den dagliga vardagen, det tappar lite i perspektiv, man ska inte säga att det tappar i värde, men i slagkraft. Man blir ilsken och frustrerad samtidigt som man blir ledsen naturligtvis.

I samband med att krisledningsgruppen samlades i slutet av januari skrev Torleif Larsson till de som ingår i gruppen att:

Vi har hela tiden varit angelägna om att markera att skottlossningar inte får bli ett normalt inslag i stadsdelen. Genom våra insatser vill vi minimera risken för en normalisering av den typen av oroligheter.

ANNONS
ANNONS