Spårvagnshållplatser drogs in efter urspårning

Flera spårvagnshållplatser i centrala Göteborg drogs in under eftermiddagen. Orsaken var en urspårning, och flera linjer fick ledas om med anledning av händelsen.
– Vi vet inte orsaken, bara att det är en urspårning, sade Osman Guliyev, störningskoordinator på Västtrafik, vid 14.45-tiden.

ANNONS
|

Det var hållplatserna Svingeln och Ullevi Norra som påverkades av händelsen. De linjer som vanligtvis trafikerade sträckan – 1, 3, 6 och 8 – fick åka en annan väg.

– De får köra från Olskrokstorget direkt till Centralen, och det gäller även i den motsatta riktningen, sade Osman Guliyev strax efter händelsen.

Hållplatserna behövde dock inte vara indragna särskilt länge. Strax före klockan 15 meddelade Västtrafik att trafiken återigen rullade som vanligt vid Svingeln och Ullevi Norra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS