Spårvagnsförarens varning: Vildsvin i Hjällbo centrum

På torsdagskvällen fick spårvagnspassagerarna på Angeredsbanan en ovanlig varning: Föraren informerade om vildsvin i Hjällbo centrum. Göteborgs spårvägar bekräftar att en varning gått ut om vildsvin vid spåret.
– Men vildsvinen är inte vid perrongen eller i centrum, säger Robert Lindberg, presstalesperson.

ANNONS
|

Det har varit en del viltolyckor längs Angeredsbanan under hösten, där spårvagnar kört på vildsvin och rådjur. Enligt Robert Lindberg, presstalesperson vid Göteborgs spårvägar, innebär olyckorna ingen fara för spårvagnarna eller passagerarna.

– Vagnen är för stor och tung. Det kan bli skador i fronten, men främst kan det vara en obehaglig upplevelse för spårvagnsföraren, säger han.

På torsdagskvällen fick dock passagerarna på en av spårvagnarna ett ovanligt råd från föraren, via vagnens högtalarsystem. Strax innan Hjällbo informerades passagerarna om att det sprang runt vildsvin i Hjällbo centrum.

”Han säger: Jag vill förvarna er så att ni kan välja att inte stiga av där”, skriver en förvånad passagerare till GP.

ANNONS

Vildsvinsvarning till förarna

Robert Lindberg bekräftar att det har gått ut en varning till spårvagnsförarna att det rör sig vildsvin på banvallen längs Angeredsbanan på torsdagskvällen. Däremot är det inte tänkt att förarna ska varna passagerarna.

– Det finns ingen anledning till oro för passagerarna. Vildsvinen är inte vid perrongen eller i centrum, de är på banvallen som är avskild från all annan trafik, säger han.

Enligt Robert Lindberg har problemet med vilda djur på spårvagnsspåren inte föranlett åtgärder i form skyddsjägare för att skjuta av vildsvin.

– Däremot har det hänt att vi fått kalla in eftersöksjägare när man kört på djur som misstänks ha skadats och som försvunnit in i skogen. Det hände senast för två veckor sedan.

LÄS MER:Mer vilt ökar olycksrisken

LÄS MER:Ökning av vildsvin i nordöstra Göteborg – kan skjutas från fordon

LÄS MER:Nya åtgärden mot svinpesten – milslånga stängsel

ANNONS