Ny dom från Hyres- och arrendenämnden gör att EU-parlamentarikern Soraya Post förlora kiosken i Slottsskogen.
Ny dom från Hyres- och arrendenämnden gör att EU-parlamentarikern Soraya Post förlora kiosken i Slottsskogen. Bild: Tomas Ohlsson

Soraya Post förlorar kiosk i Slottsskogen

Efter en långdragen tvist har nu Hyres- och arrendenämnden kommit med sin dom. EU-parlamentarikern Soraya Post förlorar sin kiosk i Slottsskogen, en dom hon troligen tänker överklaga.
– Mina advokater säger att det inte handlar om något annat än diskriminering, säger Soraya Post.

ANNONS
|

Soraya Post, EU-parlamentariker (Fi), har arrenderat en kiosk i Slottsskogen sedan 17 år tillbaka. Vid nyårsskiftet, förra året, löpte hyresavtalet ut, ett avtal som Park-och naturförvaltningen valt att inte förlänga. Något som GT var först med att rapportera.

– Jag känner mig oerhört kränkt och orättvist behandlad. Verksamheten har drivits i den omfattning som är brukligt enligt tillstånd och jag har betalt alla fakturor som har skickats till mig så jag förstår inte kommunens argument, säger Soraya Post och fortsätter:

– Jag kommer troligen att överklaga hyres- och arrendenämndens beslut. Min advokat säger att det inte handlar om något annat än diskriminering.

ANNONS

Anledningen till beslutet uppges vara att Soraya Post under sin tid som parlamentariker lämnat över driften av sin kiosk till en släkting. En andrahandsuthyrning som inte godkänts av kommunen. Linda Nygren, Park- och naturförvaltningens direktör, säger till GT att det inte finns något personligt agg mot Soraya Post.

– I det här fallet rör det sig om att verksamhet inte bedrivits i tillräcklig omfattning och att hon låtit andra sköta verksamheten, som man inte kan göra enligt avtalet, säger hon.

"Jag tänker överklaga"

Enligt GT har två miljoner från parlamentarikerns sida investerats i kiosken, pengar som hon nu vill ha tillbaka. Soraya Post ska även överväga att anmäla kommunen till Diskrimineringsombudsmannen.

Linda Nygren säger till GT att parlamentarikern har blivit behandlad som alla andra arrendatorer i motsvarande position och om hon vill lämna in en anmälan så får hon göra det. Hon berättar vidare för tidningen att Post inte lämnat in några underlag eller annan redovisning som styrker utlägg på två miljoner kronor.

Soraya Post menar att hon försökt få till ett samtal med kommunen, men att de inte velat.

– Jag och min advokat har försökt att få till möten med park och naturförvaltningen med de har hittills inte velat möta mig för samtal. Jag hoppas fortfarande på ett samtal och en lösning, den här konflikten gynnar inte någon, säger hon.

ANNONS

Soraya Post har fram tills den 25 april på sig att överklaga domen.

ANNONS