De kommande dagarna förväntas bjuda på sol, vind och vatten.
De kommande dagarna förväntas bjuda på sol, vind och vatten. Bild: Måns Langhjelm

Solchans i Göteborg i helgen

Under den gångna veckan har göteborgarna mötts av kraftig blåst och en hel del regn. De kommande dagarna förväntas bjuda på både sol, vind och vatten.

ANNONS
|

Natten mot onsdag nådde Ingunn Sverige. Den norska stormen slog hårdast mot de norra delarna av landet, men även Västkusten har haft kraftiga vindar, som kommer stanna kvar ett litet tag till.

– I eftermiddag kommer vi att ha hårda vindar på omkring 15–18 meter per sekund, och under natten och morgondagen skulle vi kunna komma upp mot 20 meter per sekund, säger Marie Staerk.

Förmiddagens regnoväder blir dock inte långvarigt.

– Just nu har vi ett regnområde som rör sig över Göteborg, men det drar bort under förmiddagen och kommer att följas av en del dis och dimma, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.

ANNONS

Temperaturen kan under kvällen stiga till omkring 7-8 grader Celsius, för att sjunka till 4-6 grader igen imorgon eftermiddag. Dock inte innan solen hunnit kika fram.

– Det är lite osäkert när molnen luckras upp, om det är i eftermiddag eller under mot natten, men imorgon har vi goda solchanser, säger Marie Staerk.

Det goda vädret förväntas dock inte hålla i sig.

– På söndagen skulle det kunna förekomma en del skurar, främst under morgonen och förmiddagen, säger Marie Staerk.

Kommande vecka inleds med lika växlande väder, med snöblandat regn på tisdagen, men också solchans både måndag och onsdag.

– Vi har lite mer omfattande nederbörd under måndag kväll, under onsdag finns förutsättningarna att bjudas på en del sol, säger Marie Staerk och tillägger att solen faktiskt kan dyka upp redan under måndagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS