Om det blir pulkaåkning till sportlovet återstår att se. Prognosen är just nu ”väldigt osäker”, enligt SMHI.
Om det blir pulkaåkning till sportlovet återstår att se. Prognosen är just nu ”väldigt osäker”, enligt SMHI. Bild: Johan Persson

Snön är tillbaka – och mer väntas i veckan

Under tisdagen föll plötsligt snön över Göteborg igen – och det ser ut att bli mer av den varan till helgen.
Men sportlovets pulkaåkning kan ändå behöva ställas in.

ANNONS
|

Efter en tid med mildare väder föll snön över Göteborg kring lunch på tisdagen. Det är ett nederbördsområde som rört sig söderifrån och nu nått Västkusten, berättar Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Hon säger dock att det redan till kvällen kan övergå i regn, då temperaturen förväntas hamna strax över noll.

Under onsdagen blir det sedan kallare igen, och ett en och annan snöby förväntas dra in under torsdagen. Och på fredagen kommer ett rejält nederbördsområde.

– Och det ser ut att bli snö. Det kan nog bli en fem centimeter, eller mer. Men det för också med sig mildare luft, så under lördagen kan det övergå i regn. Men det är väldigt osäkert, eftersom temperaturen ligger och pendlar kring nollan hela tiden, säger Charlotta Eriksson.

ANNONS

Kan bli pulkaväder – eller tvärtom

Det innebär utmaningar för den som planerar aktiviteter till nästa vecka – då det är sportlov i Göteborg. Då ska det, enligt långtidsprognosen, bli stadigt kallare, och med lite tur får då helgens snö ligga kvar och erbjuda pulka – och skidmöjligheter.

– Ja, så kan det bli – men det kan också bli precis tvärtom om det blir plusgrader i helgen.

Och rent trafikmässigt – ser du några problem där till helgen?

– Man får hålla sig uppdaterad, men det ser absolut ut att kunna bli lite kraftigare inslag av nederbörd i Götaland, säger Charlotta Eriksson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS